Uspješni Dani sigurnosti u prometu u SMŽ

Temeljem inicijative ROADPOL-a, mreže prometnih policija država Europe i ove godine 17. rujna 2020. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke održan je „Europski dan bez poginulih u prometu“ – projekt Roadpol Safety Days.

PU sisačko-moslavačka sa zadovoljstvom ističe  da toga dana na području nije bilo prometnih nesreća s poginulim osobama, dok su utvrđena 104 prometna prekršaja. Najviše prekršaja, i to 28 evidentirano je na području Kutine, potom 21 na području Siska, 13 na području Gline,  po devet na području Petrinje i Dvora, osam na području Novske, po šest na području Gvozda i Hrvatske Kostajnice, i četiri na području Sunje. Prema vrstama prekršaja ističe se 36 prekršaja nepropisne brzine, odnosno kretanja brzinom većom od dozvoljene, potom 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet korištenja mobitela tijekom vožnje i drugi.

Tijekom provođenja aktivnosti policijski službenici su vozačima uručivali prigodne letke na temu sigurnosti u prometu pod sloganom Ostani živ i spasi živote drugih, a vozači su potpisivanjem Prisege o poželjnom i odgovornom ponašanju svih sudionika u cestovnom prometu aktivno sudjelovali u kampanji.

Na području Policijske uprave sisačko-moslavačke cilj projekta u cijelosti je ostvaren jer u danu provedbe nije bilo poginulih osoba u prometu.