U SMŽ 46 zaraženih osoba, 224 u izolaciji, jedna osoba u bolnici na liječenju

U Sisačko-moslavačkoj županiji trenutno je aktivno 46 oboljelih osoba od bolesti Covid-19, a za 224 osobe određena je mjera samoizolacije.
Na području Županije postavljena su tri tzv. COVID-19 šatora, u Sisku, Petrinji i Kutini.
Prosječan broj uzoraka koje epidemiolozi uzimaju na dnevnoj bazi je promjenjiv. Naime, kako navodi ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije dr. Inoslav Brkić , broj uzoraka uvjetovan je brojem kontakata osobe za koju se utvrdi da je oboljela od bolesti Covid-19. „U prosjeku se uzima od 200 do 400 uzoraka te se zbog povećanog broja uzoraka događaju i duža čekanja.“, objasnio je ravnatelj županijske ispostave Zavoda za javno zdravstvo.
Na liječenju u sisačkoj Općoj bolnici je jedan Covid pacijent, sve službe bolnice rade uobičajeno, a pacijenti se pozivaju da poštuju točno vrijeme dolaska na naručeni pregled, istaknuo je ravnatelj ove ustanove dr. Tomislav Dujmenović, dodajući kako trenutno u bolnici imamo pripremljeno 15 kreveta za isto toliki broj Covid pacijenata, te 11 respiratora. Dio bolničkih kapaciteta se , po potrebi, može prenamijeniti, a broj kreveta povećati .