Subvencija prijevoza za redovite studente Sisačko-moslavačke županije

Sisačko-moslavačka županija i ove godine subvencionira prijevoz za redovite studente sa svog područja.  

Za korištenje subvencije prijevoza željeznicom studenti ostvaruju pravo na sufinanciranje od 50% cijene mjesečne/polumjesečne karte na relaciji najbližeg kolodvora ili stajališta od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i natrag.

Za korištenje subvencije prijevoza na redovitim linijama autobusima Auto Prometa Sisak d.o.o. i Čazmatrans Promet d.o.o. studenti ostvaruju pravo na sufinanciranje od 25% cijene mjesečne/polumjesečne karte na relaciji najbližeg kolodvora ili stajališta od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i natrag.

Redoviti studenti trebaju donijeti ispunjena 2 primjerka obrasca POTVRDE za subvenciju prijevoza studenata koja se nalazi na internetskim stranicama Sisačko-moslavačke županije, potvrdu o upisu na fakultet ili učilište u akademskoj godini 2020./2021. te potvrdu o prebivalištu ili kopiju osobne iskaznice. Dokumenti se dostavljaju osobno u Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i šport, II kat- soba 44, S. i A. Radića 36, Sisak svaki radni dan od 8-15 sati.

Studenti koji ostvare pravo na subvencionirani prijevoz mogu dobiti POTVRDU samo za jednu vrstu prijevoza.

Na temelju predočene osobne iskaznice i dostavljenih dokumenata student dobiva potvrdu Županije s kojom uz nadoplatu kupuje mjesečnu/polumjesečnu kartu za željeznicu (2. razreda putničkog vlaka) ili prijevoz autobusom za relaciju navedenu na potvrdi

Svi studenti koji ostvare pravo na subvenciju ulaze u popis korisnika koji vrijedi od 1. listopada 2019. do 30. lipnja 2020. godine.

Putna karta za navedene mjesece kupuje se isključivo uz predočenje osobne iskaznice.