Proteklog vikenda pijani vozači na prometnicama izazvali sedam prometnih nesreća

U petak, 25. rujna oko 17 sati, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac kod Novske, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom koju je izazvao 32-godišnjak iz Đakova pod utjecajem alkohola od 1,3 promila.

Istoga dana oko 19.20 sati, u Ulici Franje Lovrića u Sisku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom koju je izazvao 43-godišnjak iz Siska upravljajući osobnim vozilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,6 promila.

U subotu, 26. rujan oko 19.30 sati, u Ulici pukovnika Predraga Matanovića u Petrinji, također se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom koju je izazvao 58-godišnjak iz Petrinje pod utjecajem alkohola od 1,57 promila.    

U nedjelju, 27. rujna oko 1.30 sati, na novljanskom području u mjestu Brestača, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 31-godišnji vozač koji je upravljao osobnim vozilom kutinskih registracija pod utjecajem alkohola od 1,56 promila, lakše ozlijeđen.

27. rujna oko 3 sata iza ponoći, u Ulici Veliko brdo u Popovači, prometnu nesreću s materijalnom štetom je izazvao je 28-godišnjak iz Zagreba. Naime, on je upravljao osobnim vozilom kutinskih registracija za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom i pod utjecajem alkohola od 0,89 promila. On je uslijed neprilagođene brzine po ulasku u zavoj, izgubio nadzor nad vozilom, sletio u odvodni kanal i udario u prometni znak. U svezi ove prometne nesreće, protiv vozača bit će podnijet Optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Istoga dana, oko 3.45 sati, prometna nesreća s materijalnom štetom dogodila se u mjestu Rajić na novljanskom području. Do nesreće je došlo kada je 30-godišnjak s područja Novske upravljao osobnim vozilom zagrebačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,86 promila, za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom i koji kod sebe nije posjedovao vozačku dozvolu.

Poslijepodne oko 16.10 sati, u mjestu Stružec, na području Popovače, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Naime, do nesreće je došlo kada je 37-godišnji vozač iz Siska, upravljao vozilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,44 promila. On se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je prešao na suprotnu traku i udario u vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera koje je od siline udara odbačeno u odvodni kanal. U ovoj nesreći, nije bilo ozlijeđenih, a protiv 37-godišnjaka nadležnom Općinskom sudu bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.