Povećanje prometne sigurnosti u centru Popovače

U centru Grada Popovače trenutno je pri završetku rekonstrukcija pješačke staze  od ulice Alojzija Stepinca do Vinogradske ulice. Radove izvodi tvrtka Štibrić d.o.o., vrijedni su 387.206,25 kuna, a Ministarstvo graditeljstva ih sufinancira sa 105.921,00 kuna.

Da je riječ o hvalevrijednim radovima potvrdio je gradonačelnik Josip Mišković. „Ovom investicijom Grad Popovača želi uži centar urediti da prije svega bude funkcionalan te da se poveća sigurnost u prometu, prije svega sigurnost pješaka. Također, sada će se urediti i olakšati pristup institucijama koje su smještene u samome centru, a u sklopu toga biti će postavljene i rampe za invalide.“

S obzirom da se u neposrednoj blizini nalazi i Dječji vrtić koji pohađa 300-tinjak mališana, nova će pješačka staza uvelike razveseliti i njih jer su česti sudionici u prometu, posebice u sklopu programa u dječjem vrtiću, a po završetku ovog projekta nesmetano će moći obavljati svoje dnevne aktivnosti.  

„Grad Popovača će tako rekonstrukcijom ove pješačke staze završiti ono što je započeto prije 10-ak godina, a  riječ je o povezivanju svih staza u samome centru u jednu cjelinu“ – pojasnio je gradonačelnik.

Također, u tijeku je i  izvođenje radova na izgradnji produžetka ulice Alojzija Stepinca. Ova investicija vrijedna je 317.361,25 kuna, a omogućit će jednosmjerno prometovanje pored Dječjeg vrtića što će spriječiti stvaranje gužve prilikom dovoza i odvoza djece. Ulazak će biti sa Zagrebačke ulice, a izlazak u Vinogradsku ulicu.