Počela školska godina

 Školska godina 2020/2021. počela je u novim okolnostima, a kutinske škole danas su primile učenike koji su bili obvezni doći u školu s maskama, a u školi će dobiti komplet maski za daljnje korištenje.
  Nastavna godina počela je uz stroge mjere opreza i poštivanje epidemioloških mjera. Na ulasku u školu učenici su trebali doći s maskama, te im je izmjerena temperatura. Djeca trebaju održavati fizičku distancu, dezinficirati ruke i potplate, a na hodnicima se ne smiju miješati. Prehrana će biti organizirana u učionicama, a odmori su u nekim školama fleksibilni.
 Kad god je to moguće nastojat će se s učenicima provoditi što više vremena na otvorenom, a to se posebno odnosi na nastavu tjelesne i zdravstvene kulture.
Kutinske škole nastavu su započele po A modelu odnosno pohađanje nastave uz pridržavanje svih oblika epidemioloških mjera. Od tri moguća modela, tu je još i B model koji se odnosi na mješovitu nastavu, dok je C model nastava na daljinu.
Posebna pažnja posvećuje se prvašićima za koje veliki i dugo očekivani prvi dan škole počinje u okolnostima koje su za sve nove. Učiteljice koje će dočekati prvašiće su se pobrinule da im prvi dan škole počne što ugodnije. (foto: Gerd Altmann/Pixabay; fb: OŠ Mate Lovraka)