Novi klavir u OGŠ Borisa Papandopula

Grad Kutina je u 2019. i 2020. godini iz proračuna izdvojio za glazbene instrumente namijenjene  Osnovnoj glazbenoj školi Borisa Papandopula u Kutini oko 270.000,00 kn. Kako ističu iz Škole proteklo je nekoliko desetljeća od posljednje nabavke klavira. Prošle godine nabavljena su dva nova pijanina, tambure, flaute, i drugo  dok je ove godine osiguran novi klavir u vrijednosti od 150.000,00 kn kojeg su učenici dočekali s oduševljenjem. OGŠ ovoga tjedna posjetio je i gradonačelnik Grada Kutine g. Zlatko Babić u društvu pročelnika UO za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo g. Željka Tomičića.
 „Glazbena škola i njeni talenti su nešto čime se ponosimo u našem gradu. U posljednje dvije godine intenzivno ulažemo u OGŠ kako bi unaprijedili glazbeno obrazovanje te se nadam kako ćemo i dalje nastaviti u tom smjeru, u skladu s našim mogućnostima“ rekao je gradonačelnik g. Zlatko Babić.

„Novim klavirom učenici su presretni, a vidim da su i učitelji dodatno motivirani za rad. Nadam se da će i buduće razdoblje pokazati visokokvalitetne edukativne i glazbene učinke na zadovoljstvo učenika, njihovih roditelja te učitelja stoga zahvaljujemo gradonačelniku g. Babiću i pročelniku g. Tomičiću na ulaganjima u glazbenu školu. Prostor nam je još uvijek najveći problem te se nadamo rješavanju istog da možemo tražiti suglasnosti za nove programe i radna mjesta za pomoćno-tehničko osoblje obzirom da već duže vrijeme nemamo domara, a spremačica je u travnju ove godine otišla u zasluženu mirovinu, da učitelji u školi mogu ispunjavati pedagoške dokumentacije poput e-Dnevnika, e-Matice, itd., a najvažnije od svega da možemo zadržati učitelje u našoj školi koji, nažalost, odluče raditi u bolje opremljenim školama, čak i ako duže putuju do radnog mjesta. Česte promjene učitelja demotiviraju učenike što rezultira ispisima istih. Od srca zahvaljujem svim bivšim i sadašnjim roditeljima učenika na razumijevanju i strpljenju.“ rekao je ravnatelj OGŠ g. Nikola Šćapec.

  Ove godine se i u OGŠ nastava odvija u skladu s epidemiološkim mjerama. Za kraj posjeta gradonačelnika i pročelnika, ravnatelj OGŠ g. Nikola Šćapec zasvirao je na novom klaviru.(izvor: www.kutina.hr)