Donja Vlahinička obilježila blagdan Male Gospe

U Donjoj Vlahiničkoj svečano je obilježen blagdan Male Gospe. Spomendan Marijina rođenja se, naime, posljednjih desetak godina slavi kao Dan ovog naselja.
Svetu misu je u Kapelici Blažene djevice Marije predvodio vlč. Mato Sukanić iz velikoludinske Župe sv. Mihaela Arkanđela kojoj pripada Donja Vlahinička. Misa je služena za obitelj utemeljitelja kapelice i sve žitelje Donje Vlahiničke umrle od kada je blagoslovljena Kapelica Blažene Djevice Marije, zaštitnice obitelji i ovog sela.
Kršćanskom susretu i druženju mještana koje je uslijedilo, nazočio je i gradonačelnik Josip Mišković te još jednom uputio izraz zahvale na ovoj inicijativi Ljiljani Kerepčić, slikarici i spisateljici koja je zajedno sa svojim pokojnim suprugom Ivanom Kerepčićom utemeljila kapelicu. Kako je podsjetila, Kapelica je izgrađena na glavnoj prometnici kroz naselje, na mjestu gdje su nekad kao simbol sela s visokim dimnjacima stajale do sedamdesetih godina dvije ciglane. „Naša Kapelica potaknula nas je na slavnija vremena u prošlosti sela, na naše druženje i postojanje. Ovu proslavu organiziramo već dvanaestu godinu zaredom okupljajući mještane Donje Vlahiničke uz zajedničku molitvu i ugodno druženje”- naglasila je Ljiljana Kerepčić.