Ulaganja u sport usprkos korona krizi

 Grad Kutina usprkos koronakrizi i smanjenju prihoda u proračunu nije odustao od većine najavljenih projekata, pa tako niti od onih projekata vezanih u sport i rekreaciju.


  Uređena je atletska staza koju koriste sportaši i rekreativci, obnovljena je dvorana za kuglanje, a nedavno su uređeni i teniski tereni. U planu je i postavljanje manjeg objekta koji bi poslužio tenisačima kao njihov prostor.
 

Kako je rekao gradonačelnik Zlatko Babić, Sportski centar koji je nadležan i za kutinski bazen ove je godine uredio i taj prostor. Dodao je kako nažalost zbog korona krize i lošijeg vremena bazen bilježi manje posjetitelja od očekivanog, iako iz Zavoda za javno zdravstvo navode kako nema nikakvih informacija da su bazeni izvori zaraze, te se može slobodno uživati u kupanju.


  Treba dodati da nogometaši svih uzrasta redovno treniraju na gradskom stadionu i u planu je zamjena umjetne trave kojoj je prošao vijek trajanja.  

 „Ulažemo dakle u bazen, sam Sportski centar i samo preko osnovnih ulaganja imamo financiranje od 3,5 mln, što nije malo. Ako znamo da je samo održavanje dvorane i Sportskog centra gdje je osnivač Grad Kutina na razini od 4 mln kn, to nisu mala sredstva. Mi smo kao manji grad, jedini grad u Hrvatskoj koji nije županijsko središte, a iz svog proračuna financira i održava ovako veliki sportski kompleks“, zaključio je gradonačelnik Babić.