Otkrivena spomen ploča za poginule hrvatske branitelje Ivana Krajinovića Iću i Ivana Tomića

5. kolovoza 2020. godine na dan 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, u Repušnici u organizaciji ŠNK “Mladost“ Repušnica održan je nogometni Turnir slobodi u spomen poginulim hrvatskim braniteljima Ivanu Krajinoviću Ići i Ivanu Tomiću, po kome je turnir i dobio naziv.

Tom prigodom svečano je otkrivena spomen ploča postavljena na pročelje zgrade kluba  ŠNK “Mladost“ Repušnica u čast poginulim hrvatskim braniteljima Ivanu Krajinoviću Ići i Ivanu Tomiću koji su prije 25 godina u Domovinskom ratu svojim junaštvom u obrani svoje domovine darovali svoje živote. Spomen ploču otkrili su Ićini roditelji i Ivanova sestra.


 „Ića i Ivan bili su iskreni zaljubljenici našeg ŠNK “Mladost“ koji ih se trajno sjeća. Ića i Ivan dio su nas i bogate povijesti kluba koji skorašnjom prvenstvenom sezonom ulazi u 85. obljetnicu utemeljenja. Ovaj trenutak najavljuje hod prema tom iznimnom jubileju. Ponosni smo što uz veterane turnira kojima je većinom poznat lik naših vitezova Domovinskog rata prisustvuju njihovi najbliži, ali i prva osoba našega grada, gradonačelnik Zlatko Babić.“, istaknuli su članovi kluba ŠNK “Mladost“ Repušnica.


 Prilikom otkrivanja spomen ploče, uz gradonačelnika Zlatka Babića nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća Davor Kljakić te potpredsjednici Gradskog vijeća Grada Kutine Ivica Glibo i Dražen Kinderman. (www.kutina.hr)