Ulaganje u Stupovaču

Grad Kutina i u 2020. godini nastavlja ulagati u naselje Stupovača. Kako ističu i sami mještani, u protekle tri godine povećala su se ulaganja u naselje Stupovača, a sve s ciljem kako bi povećali kvalitetu života u samom naselju. U spomenutom razdoblju uređene su dvije ceste, obnovljen je krov na Društvenom domu te uređen prostor za ispraćaj pokojnika.

“Osim raznih infrastrukturnih projekata, Grad Kutina ulaže i u imovinu Grada. Za potrebe mještana Stupovače uložili smo oko 40.000,00 kn u stolariju i opremanje mjesnog doma. Za obnovu krovišta na poslovnom prostoru u neposrednoj blizini Doma izdvojeno je oko 150.000,00 kn. Spomenuti prostor se koristi  i u komercijalne svrhe pošto ga se može iznajmiti za razne prigode. U tom prostoru također se nalazi i trgovina gdje sumještani mogu otići u nabavku po razne potrepštine koje su im neophodne, a ne moraju ići nekoliko kilometara do grada. Uz to, uređen je prostor u naselju za prihvat pokojnika pošto naselje prije toga nije imalo adekvatan prostor za ispraćaj pokojnika” rekao je pročelnik g. Hrvoje Krmelić.

Predsjednik MO Stupovača g. Jure Rendulić istaknuo je suradnju Grada Kutine u posljednje tri godine te izrazio zahvalnost za asfaltiranje dviju cesta, Voćarske i Sipovi  i radove na Društvenom domu. “Prostor za ispraćaj pokojnika koji je predan na korištenje Komunalnim servisima Kutina je bio prijeko potreban stanovnicima Stupovače pošto u naselju nije postojala mrtvačnica te smo na ovaj način dobili dostojan prostor ispraćaja pokojnika. Građani su dugi niz godina čekali ulaganja u naselje te se svakako primijeti napredak koji je učinjen u zadnje vrijeme” rekao je g. Rendulić.

“Prigradskim naseljima su prijeko potrebna ulaganja kako bismo ih revitalizirali i poboljšali uvjete života u samim naseljima. U posljednje tri godine intenzivno ulažemo u naša prigradska naselja, obilazimo ih redovito te nastojimo uvidjeti na koje sve načine možemo poboljšati kvalitetu života stanovnicima u našim prigradskim naseljima“ rekao je gradonačelnik Babić.

Izvor: https://www.kutina.hr/