S Aktualnog sata Gradskog vijeća Kutine izdvajamo:

Kutinsko Gradsko vijeće do početka jeseni više neće sazivati sjednice, a kako je izgledno one će u narednom razdoblju ipak biti organizirane uživo.
  Na on line sjednicama vijećnici su vidljivo manje aktivni i u postavljanju pitanja, a posebno je to bilo vidljivo na posljednjoj sjednici.
  Najviše zanimanja izazvali su trenutni radovi na šetnici kod kutinskog bazena, bilo da se radi o izgradnji pješačko bicilističke staze, uređenju i namjeni samog parka, ili Poučnoj stazi “Turski stol”.
 Nezavisna vijećnica Irena Vdović postavila je pitanje o toj temi, a posebno ju je zanimalo mogu li se tamo organizirati sadržaji za djecu i mlade budući da se taj dio nalazi u “zelenom” području i mimo prometnica, te bi kao takav bio pogodan za društvena događanja na otvorenom poput Ljetne razbibrige.
  

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić osvrnuo se na, kako je rekao, širenje dezinformacija u javnom prostoru vezano uz izgradnju šetnice kod bazena. “Kada pristupamo nekom poslu radimo to racionalno pa je tako i s uređenjem staze uz Kutinicu koji sa preko 50% financiraju Hrvatske vode. Uvažavamo pritom sve zakone struke da se ne napravi nekakva šteta. Najvažnije je što želimo da nešto ostane našim sugrađanima, te obogati i uljepša grad. Stazu smo prilagodili, sječemo najmanje moguće drveća, svega nekoliko stabala je porezano, ali zasadili smo daleko više stabala”, rekao je gradonačelnik.


 Što se tiče uređenja Parka 56. bojne navodi kako je tamo moguće organizirati društvena događanja što je i vrlo izgledno budući da neki kestenovi u kutinskom parku na Trgu kralja Tomislava već predstavljaju opasnost, o čemu brigu vodi struka, pa se razmišlja o izmiještanju događaja iz tog područja. U Parku 56. bojne već se krenulo s uređenjem tog prostora koje se smatra atraktivnim mjestom. Tamo je uređeno krovište na sjenici koja je sanirana i zaustavljeno je njezino propadanje, a prostor nudi razne mogućnosti. Sve dobre ideje oko njegova uređenja, koje su se i mijenjale tijekom godina, bit će utkane u prilagodbu tog prostora – objasnio je gradonačelnik..
    Vijećnik MOST-a Ivica Glibo zatražio je osnovne informacije o poučnoj stazi „Turski stol“ i o stvarnom utjecaju projekta na okoliš. Babić odgovara kako u projektu „Turski stol“ nije potrebno rušiti stabla za izgradnju staze koja je dio EU projekta financiranog najvećim dijelom iz Europskog poljoprivredenog fonda za ruralni razvoj. „Hrvatske šume su prije same izgradnje poučne staze odlučile odraditi sve potrebne radove i svoju sječu prema planu gospodarenja šumom kako ne bi nakon izgradnje staze strojevima oštetili poučnu stazu. Utjecaj na redovno gospodarenje šumom od strane Hrvatskih šuma imaju samo Hrvatske šume te Grad Kutina ne može utjecati na to, a sve informacije o projektu Turski stol dostupne su na web stranicama Grada“, kaže Babić.

 Jedno od pitanja vijećnika MOST-a Ivice Glibe odnosilo se i na primjedbu što se u medijima ne može naći cijeli zapisnik sa aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća Kutine, te se iz toga ne vidi što je svaki gradski vijećnik pitao gradonačelnika na sjednici. Zatražio je zato objavu zapisnika Aktualnog sata na gradskim stranicama www.kutina.hr. Gradonačelnik je istaknuo kako su na prethodnoj sjednici Gradskog vijeća bile tehničke poteškoće te prvih nekoliko pitanja nije mogla čuti javnost koja je pratila sjednicu putem youtube kanala, te je dodao kako će provjeriti navode vijećnika o neobjavljivanju pitanja te nastojati ispraviti spomenuto.
  Naime, sjednicu Gradskog vijeća uz MREŽU TV prati i Radio Moslavina, dok zapisnik sa sjednice Gradskog vijeća vode službene osobe, zaposlenici Grada Kutine.
  Aktualni sat sa sjednice Gradskog vijeća Radio Moslavina u svom programu objavljuje u cijelosti, odmah sljedećeg dana nakon održane sjednice gdje javnost može čuti pitanje svakog gradskog vijećnika. Aktualni sat sa sjednice Gradskog vijeća u pisanom obliku ( www.radiomoslavina.hr i Moslavački list) prati se sukladno uobičajenoj novinarskoj praksi koja je istovjetna na svim razinama, općinama, gradovima, županijama i u Saboru RH.