Promovirana knjiga o baki Mari “Bila jedna djevojčica”

Ispred trijema u Crkvenoj ulici održana je promocija knjige „Bila jedna djevojčica“ autorica Slavice Moslavac, Ljerke Jevremović i Vesne Tomljenović posvećene Mariji Lenart – baki Mari.

„Cijeli život Marije Lenart, od milja zvana baka Mara vezan je za promidžbu tradicijske pjesme, plesa i narodnog veselja. Danas, iako u poodmaklim godinama još uvijek ne miruje, ne povlači se i vrlo je aktivna te ne možemo zamislili nastup KUD- a „Seljačka sloga“ iz Kutinskog sela iz Kutine bez nadaleko prepoznatljive, čak možemo reći brendirane pjesme s počimaljom bakom Marom, koja svojom osobnošću, načinom i doživljajem glazbe pridonosi posebnosti izvedbe pojedinog napjeva.“ – ističe prof. Slavica Moslavac.

Promociji je uz brojne goste, posebice folkloraše i ljubitelje tradicije, te obitelj, nazočio i gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić koji je tom prigodom istaknuo kako mu je izuzetno drago što dolazi iz iste ulice kako i baka Mara. „Naši KUD-ovi čuvaju našu baštinu i kulturu te mi je izuzetno drago što sam prisustvovao ovoj promociji. Grad Kutina iznimno je ponosan na baku Maru, ona je dobitnica Nagrade za životno djelo, što zaista pokazuje koliko nam znači i što je sve dala ovoj sredini.“ – naglasio je gradonačelnik.

U glazbenom programu, uz Kulturno-umjetničko društvo „Seljačka sloga“, nastupile su i „Rusalke“.