Održan 2. “Moslavina Trail”

U Podgariću je prošle subote održana druga turističko-sportska manifestacija Moslavina Trail.

Više od 300 natjecatelja koji su sudjelovali u 5 disciplina upoznalo se s turističkim i rekreativnim potencijalima Moslavačke gore kao Regionalnog parka prirode i Moslavine kao regije koja se proteže na području dvije županije.

Kako je istanula Nena Obrovac iz turističke agencije Rural Escape Tours, uz njih, u organizaciji ovogodišnjeg Moslavina traila sudjelovali su i klub „Jump“ iz Kutine, te turistički vodiči za Bjelovarsko-bilogorsku i Sisačko-moslavačku županiju, a sve se održavalo pod pokroviteljstvom Općine Berek, Bjelovarsko-bilogorske županije, Sisačko-moslavačke županije, Turističke zajednice grada Kutine, grada Garešnica, Grada Kutine, Grada Čazma, Turističke zajednice grada Garić-grad te brojne druge sponzore.

„Moslavina nas sve spaja, bogatstvo Moslavačke gore i naša tradicija nešto su čime se svi ponosimo. Događajima poput Moslavina Traila može se nadaleko čuti glas o našem kraju te mi je drago što se kao grad možemo pohvaliti i velikim brojem sportaša i rekreativaca koji su se natjecali u svim ponuđenim disciplinama.

Hvala puno svim organizatorima na iskazanom trudu i volji kako bi se organizirao ovakav događaj koji ima za cilj ukazati na turističke i rekreativne potencijale Moslavačke gore kao Regionalnog parka prirode i Moslavine kao regije koja se proteže na području dvije županije, dok nastoje sve nas potaknuti na aktivni odmor u prirodi, a turiste na otkrivanje destinacije koja krije brojne prirodne i povijesne atrakcije“ – istaknuo je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.

Startu utrka uz gradonačelnika Babića nazočili su i načelnik Općine Berek Mato Tonković te direktorica Turističke zajednice Grada Kutine Ivana Grdić.