Obavijest građanima vezana uz korištenje osobnih isprava za vrijeme glasovanja

Policijska uprava sisačko-moslavačka obavještava kako za vrijeme glasovanja, 5. srpnja, građani mogu koristiti osobne iskaznice kojima je rok važenja istekao počevši od dana 11. ožujka 2020. godine, kada je u Republici Hrvatskoj proglašena epidemija, jer je izmjenama Zakona omogućeno njihovo daljnje korištenje .

Obzirom na stanje uzrokovano epidemijom bolesti COVID-19 i potrebu daljnjeg odgovornog ponašanja i pridržavanja epidemioloških mjera podsjećamo građane da im je, kroz dopune pojedinih zakona, omogućeno daljnje korištenje isprava kao što su osobna iskaznica, putovnica ili vozačka dozvola .

Navedene isprave građani će moći koristiti najdulje 30 dana od dana proglašenja prestanka epidemije.

Podsjećamo građane kojima je nužno potrebna nova putovnica radi putovanja u pojedinu državu da putovnicu mogu ishoditi na mjestima obavljanja upravnih poslova, bez obzira na mjesto svojeg prebivališta.

Građani koji moraju ishoditi putovnicu u žurnom postupku zahtjev mogu podnijeti u Policijskoj upravi zagrebačkoj, gdje će im se putovnica izdati u roku od 48 sati od podnošenja zahtjeva, ali mogu zahtjev za žurnu putovnicu podnijeti i u bilo kojoj drugoj policijskoj upravi, gdje će im se putovnica izdati u roku od tri radna dana od dana podnošenja zahtjeva.