Nagrade najuspješnijim autorima video-igara

U prostoru županijske tvrtke Destinacijski menadžment Zrin u Sisku, uručene su nagrade najuspješnijim sudionicima natječaja za izradu video igre šah.
Prvu nagradu, izlet u Park prirode Lonjsko Polje, osvojio je Vladimir Borščak iz Varaždina, drugu nagradu, bike-avanturu na Moslavačkoj gori Ante Odak i Mateo Kovač iz Splita, a treću, kupanje i ručak u Topuskom, Josipa Gruičić iz Kutine. Kako su istaknuli dobitnici, ova priznanja i nagrade su im daljnja motivacija.


Nagrade najboljima uručio je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, koji je istaknuo kako smo svestrana županija bazirana na mnogo segmenata. „Želimo u svim područjima napraviti jedan iskorak i mislim da smo upravo u području ICT sektora, modernih tehnologija napravili jedan veliki iskorak u pogledu video igara. Ali svi inkubatori, sve zgrade ne bi imale smisla da nemamo naše ljude koji dolaze u inkubator, koji svojim znanjem i vještinama pokušavaju osmisliti i kreirati nešto novo“.


Žinić je dodao kako su ih u vrijeme koronakrize, kada nisu mogli odrađivati klasičnu nastavu, odlučili malo motivirati te su napravili jedan natječaj za izradu videoigara.
„Vama zahvaljujem na onome što činite. Vjerujem da je to samo tek početak, jedna mala motivacija i za ostale kolege. Mi ćemo u cijeloj županiji omogućiti osnovne uvjete da se može kvalitetno živjeti i da se od svog rada može i stvarati obitelj, da stvorimo uvjete jednako vrijedne kao i u drugim zemljama EU. Još uvijek nismo dostigli to, ali dobrim koracima idemo. Omogućili su nam to fondovi Europske unije, čija smo članica. Ovih zadnjih sedam godina našeg članstva u EU, postigli smo izvrsne rezultate, privukli veliki broj sredstava u ovaj grad i u ovu županiju i danas je to vidljivo.“