Hodočašće mladih u Mariju Bistricu

I ove godine Pastoral mladih Sisačke biskupije organizira Hodočašće u Mariju Bistricu. Biskupijsko hodočašće mladih u Mariju Bistricu održat će se 21. i 22.kolovoza.

Kao i do sada,tri su mogućnosti: pješačenje, putovanje vlakom do Zlatar Bistrice te dolazak osobnim prijevozom. Pješaci kreću u srijedu,19.08. nakon Svete mise u 19.00h od Sisačke katedrale, a vođa puta je Tomislav Kežman te mu se svi zainteresirani mogu javiti do 16.08. na broj 099 8828 896.

Putnici koji se odluče za vlak, kreću vlakom iz Siska, Kutine i Ivanić-Grada 21.08. između 10 i 11 sati, a okvirna cijena povratne karte iznosi 70kn. Vođa putnika je Ivana Šarčević, a za više informacija svi zainteresirani mogu ju kontaktirati na broj 099 8340 642.

Iz Pastorala mladih Sisačke biskupije ističu kako su prijave za sve one koji se odluče ići vlakom ili osobnim prijevozom preko google obrasca koji se nalazi na mrežnoj stranici biskupije, do 16.kolovoza. Svi hodočasnici će noćiti u sportskoj dvorani, stoga trebaju ponijeti najnužnije stvari za higijenu, prikladnu odjeću, krunicu, vreću za spavanje, te nešto novca kako bi usput mogli nabaviti hranu.

Sukladno rasporedu, dolazak hodočasnika se očekuje u 21.kolovoza u poslijepodnevnim satima, u 18 sati će biti Sveta misa, a u 20 sati Glazbeno-duhovni program na otvorenom u organizaciji mladih iz Volodera i biskupa. U 20:45 sati započinje Put svijetla, a potom će se održati i klanjanje. U subotu,22.08. mladi sudjeluju na zajedničkom  hodočasničkom programu, a potom sa svojim župama, obiteljima ili vlakom se vraćaju kući.