Dvoje djelatnika pošte Kutina u samoizolaciji, jedan pozitivan na COVID-19

U poštanskom uredu Kutina dvoje je zaposlenika u samoizolaciji od kojih je jedan pozitivan na corona virus. Stoji to u službenom odgovoru iz centrale Hrvatrskih pošta na pitanje novinara.
Naime, na nedavnoj konferenciji za novinare Civilne zaštite Kutina javnost nije izvještena o pojavi corona virusa COVID-19 u pošti u Kutini. Građani su tu informaciju imali te su bili uznemireni zbog mogućnosti da se zaraza na području Grada Kutine proširi poštanskim putem, jer brojni su građani svakodnevno u kontaktu sa svojim poštarima koji su mogući prenositelji zaraze.
U odgovoru na novinarska pitanja iz centrale Hrvatskih pošta u Zagrebu stoji:

„Pod mjerama samoizolacije trenutno je dvoje radnika iz Kutine od kojih je jedan pozitivan. Radnici nisu bili u doticaju s poštarima i ne rade direktno s korisnicima. Nitko od poštara na području Kutine nije pod mjerama samoizolacije, a testiranja se mogu provesti sukladno nalogu epidemiologa pri pojavi simptoma.

Poštari moraju izbjegavati svaki neposredan kontakt s korisnicima, stoga će sve pošiljke koje se mogu ubaciti u kućni kovčežić tako biti i uručene uz najavu na portafon. Omogućeno je i preusmjeravanje i zadržavanje pošiljaka koje se može zatražiti putem web stranica Hrvatske pošte bez naknade. Zaposlenici na terenu se kontinuirano opskrbljuju zaštitnim sredstvima (maske i rukavice) i sredstvima za dezinfekciju. U više od 200 poštanskih ureda postavljene su plexiglas barijere kako bi dodatno podignuli sigurnost naših zaposlenika i korisnika.

Naš stručni tim kontinuirano koordinira i informira sve zaposlenike o aktualnoj situaciji uz redovite podsjetnike na pridržavanje mjera koje kontroliraju nadležni iz Ureda za korporativnu sigurnost. Hrvatska pošta broji gotovo 10.000 radnika, a na razini čitave Hrvatske trenutno je 26 radnika pod mjerama samoizolacije.“ Stoji na kraju dopisa iz Hrvatskih pošta.