Aglomeracija Kutina – potpisani ugovori s izvođačima radova vrijedni više od 180 milijuna kuna

U Kutini je danas održana prva konferencija za medije projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina“ . Ova je konferencija održana u prostoru Hotela Kutina u povodu potpisivanja prvih ključnih ugovora o radovima vrijednih više od 185 milijuna kuna (bez PDV-a) s odabranim ponuditeljima.

Ukupna vrijednost projekta “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina” iznosi 488 414 656 kuna (s PDV-om), od čega prihvatljivi troškovi iznose 390 731 724 kune. Ukupna vrijednost bespovratnih sredstva iz Kohezijskog fonda za projekt iznosi 262 967 282 kune.

Više je rekao direktor Moslavine d.o.o. Mijo Šepak:

Projekt se provodi u naseljima:  Repušnica, Kutina, Ciglenica, Kutinska Slatina, Šartovac, Husain, Batina, Ilova, Mikleuška, Gojlo, Zbjegovača, Banova Jaruga, Međurić, Jamarice, Janja Lipa, Šartovac, Brinjani i Stupovača, a posebno  se tome veseli gradonačelnik Zlatko Babić.

Potpisivanju ovog važnog ugovora nazočio je i predstavnik Hrvatskih voda Đino Zmijarević.

Projekt je pohvalila i pomoćnica ministra gospodarstva i održivog razvoja Elizabeta Kos.

Konfereciji je nazočio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je naglasio da je voda, uz struju i cestu, najvažnija stvar za život, te kako će stanovnici ruralnih naselja s priključkom na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu sada imati puno kvalitetniji život.

Vrijednosti ugovora koji su danas potpisani iznose 185.572.763,26 kuna. Jedan se ugovor odnosi naRekonstrukciju i izgradnju sustava javne vodoopskrbe VS Moslavačka Posavina u iznosu od 76.237.089,04 kuna koji je u otvorenom postupku javne nabave dobila tvrtka AQUATERM d.o.o. iz Karlovca, a drugi ugovor za Rekonstrukciju i izgradnju sustava javne vodoopskrbe aglomeracija Kutina I u iznosu od 109.335.674, 22 kuna koji je u otvorenom postupku javne nabave dobila Zajednica ponuditelja ELEKTROCENTAR PETEK d.o.o. iz Ivanić Grada i VODOPRIVREDA NOVSKA d.o.o. iz Novske.

Uskoro se očekuje završetak postupaka javne nabave i za ostale planirane radove u sklopu ovog projekta.