Županija dodijelila bespovratne potpore za unaprjeđenje turističke ponude

U sklopu projekta „Unaprjeđenje turističke ponude u Sisačko-moslavačkoj županiji“ 20 turističkih subjekata, obrta i OPG-a, dobilo je ukupno 400 tisuća kuna županijske potpore.

Ugovori su potpisani i svečano uručeni u prostoru Kleti Leskarac u Kutini, a dobivena sredstva korisnici mogu koristiti za turističke projekte koji doprinose povećanju standarda kvalitete i dodatne ponude u smještajnim i ugostiteljskim objektima, razvoju turističke infrastrukture, poticanju razvoja selektivnih oblika turizma i valorizaciji resursa prirodne baštine kroz turizam.

Cilj poticajnih sredstava po ovom projektu je da se kroz sufinanciranje turističkih projekata turističkih subjekata, poveća broj i kvaliteta smještajne te ugostiteljske ponude, da se uvedu novi sadržaji u turističku ponudu te na taj način podigne nivo atraktivnosti sveukupne turističke ponude Sisačko-moslavačke županije, istaknuo je župan Ivo Žinić.

„Zadovoljni smo kao i svake godine. Dajemo bespovratna sredstva našim turističkim destinacijama, OPG-ima i ljudima koji radu u turizmom u našoj županiji. Raspisali smo natječaj za „Unaprjeđenje turističke ponude u Sisačko-moslavačkoj županiji“. Na njega se javilo ukupno 23 korisnika, od kojih je 20 bilo prihvatljivo i dobilo potpore u iznosu od 10, 20 ili 30 tisuća kuna. Ukupan iznos za potpore iznosi 400 tisuća kuna. Korisnici dolaze iz uglavnom skoro svih dijelova županije. Drago mi je što se turizam razvija čitavom županijom, od Moslavine, preko Lonjskog polja, Posavine, Banovine, Pounja, Turopolja, Pokuplja… na svim dijelovima imamo destinacije koje su u samom vrhu turizma u našoj državi“.

Domaćin ove dodjele, vlasnik OPG-a Ivica Leskarac također je dobitnik potpore za proširenje kapaciteta. „Dobio sam potporu od 30 tisuća kuna za proširenje objekta. Planiram izgraditi još jednu salu za 80 osoba. Projekt je to vrijedan oko 600 tisuća kuna i ova će mi sredstva dobro doći. Također, nadam se i sredstvima Grada Kutine te Ministarstva turizma.“

Bespovratnu potporu dobila je i vlasnica OPG-a Ivančica Kudlek iz Nebojana. „Planiram proširiti svoju ponudu, a trenutno radimo na projektu vrijednom 100 tisuća kuna, radi se o izgradnji saune. Ova će mi potpora od 30 tisuća kuna dobro doći, jer tu ne mislimo stati, planiramo i daljnja proširenja.“

Čestitavši svim dobitnicima ove turističke potpore, župan Žinić izrazio je uvjerenje kako će im ona pomoći da razviju i dodatno prošire svoje djelatnosti, a time u konačnici i obogate turističku ponudu u Sisačko-moslavačkoj županiji.