Pogled u plavo oduševio djecu i mlade

Uz bogati ljetni program, ove godine ljeto u Popovači započelo je, između ostalog, besplatnim ronjenjem na glavnom gradskom trgu u sklopu projekta Pogled u plavo.

Brojni građani i posjetitelji Grada Popovače imali su jedinstvenu priliku tijekom dva dana okušati se u ronjenju te spoznati čari i ljepote ronjenja pod punom ronilačkom opremom i uz stručni nadzor instruktora ronjenja u organizaciji Promocije ronjenja, a sve uz podršku Grada Popovače i Turističke zajednice Grada Popovače koji ulažu velike napore kako bi obogatili ljetni program te pružili svojim sugrađanima i posjetiteljima Popovače različite programe za provedbu što boljeg i kvalitetnijeg ljeta u gradu.

„Velika nam je želja bila da dovedemo Pogled u plavo u Popovaču kako bi približili ljudima ronjenje i pružili im mogućnost da spoznaju ljepote podvodnog svijeta i čari ronjenja, a ujedno kako bi i obogatili ljetni program za sve građane i posjetitelje Popovače. Ronjenje je doista posebna aktivnost koja pruža nezaboravne doživljaje, a kroz ovaj projekt smo omogućili djeci i mladima besplatna probna ronjenja i priliku da uživaju u ovoj doista prekrasnoj aktivnosti” – kazao je Josip Mišković, gradonačelnik Grada Popovače.

Na glavnom gradskom trgu bio je montiran 10 – metarski bazen s podvodnom izložbom fotografija pod nazivom Pogled u plavo dok su se ronjenju s instruktorima najviše razveselila najmlađi koji su s nestrpljenjem čekali svoj prvi zaron. „Nisam nikad ronila i jako mi je bilo neobično disati pod vodom, ali mi je instruktor sve objasnio pa se nisam bojala. Baš je super” – rekla je Lorena Lovreković.

Nakon kraće poduke o osnovnim pravilima ronjenja te upoznavanja s ronilačkom opremom posjetitelji su u bazenu razgledavali ljepote hrvatskog podmorja koje prikazuje podvodna izložba fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića, a pridonosi stvarnom doživljaju dubine. Za sigurnost ronioca početnika brinuli su se ronioci i instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama.

„Projekt Pogled u plavo provodi se od 2010. godine, a ima za cilj promovirati Hrvatsku kao turističku i ronilačku destinaciju, ponude u ronjenju, ljepote hrvatskog podmorja i općenito ronjenje kao aktivnost s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju te poticanje čim većeg broja osoba na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima kao i uključivanje mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe. Ovdje smo treću godinu zaredom, odaziv djece i mladih, ali i nešto starijih građana je izuzetno dobar i veselimo se ponovnom dolasku” – rekla je Andreja Vedrina, voditeljica projekta Pogled u plavo.