Osnovan Atletski klub Kutinska Slatina

Dugi niz godina u Kutinskoj Slatini i okolnim mjestima tinjala je potreba za osnivanjem atletskog kluba. Poznata je činjenica da se u Kutinskoj Slatini 1945. godine  rodio i svoje prve atletske korake napravio naš legendarni Dane Korica. Upravo na tradiciji bavljenja atletikom Dane Korice i uz njegovu potporu,  kao i potporu VMO Kutinska Slatina i DVD-a Kutinske Slatine i Katoličkih Čaira te brojnih sportskih entuzijasta,   jučer je u Kutinskoj Slatini osnovan Atletski klub AS Kutinska Slatina. Skupštinom je predsjedao Zlatko Grdić koji je uvodno predstavio svrhu osnivanja atletskog kluba. 

Za prvog predsjednika Atletskog kluba AS Kutinska Slatina izabran je Ivan Žanić. Dužnost dopredsjednika obavljat će Dario Smola a ulogu tajnika obnašati će Tomislav Jerković. Podršku osnivanja AK AS Kutinska Slatina dali su gradonačelnik Zlatko Babić, predsjednik Zajednice športskih Udruga Kutine Robert Kolenc, direktorica Turističke zajednice Grada Kutine  Ivana Grdić, ravnatelj Športskog Centra Kutina Renato Habek i direktor Razvojne agencije Mrav Tomislav Kojundžić koji su i nazočili Osnivačkoj Skupštini.

Gradonačelnik je tom prilikom izrazio zadovoljstvo osnivanjem još jednog sportskog kluba na području Grada Kutine, osobito imajući u vidu uspjehe sportaša s područja Grada Kutine na državnim, europskim kao i svjetskim natjecanjima. Istaknuo je kako  potiče suradnju sa sportskim udrugama Grada Kutine i  stvaranju boljih uvjeta za naše sportaše i rekreativce. Zaželio je puno uspjeha najmlađem atletskom klubu na našem  području  i rekao kako će Grad Kutina pružati svaku potporu radu Atletskog kluba AS, u okviru svojih mogućnosti. Zbog nemogućnosti dolaska na skupštinu pisanu podršku uputili su dr.sc.Dane Korica, dr.sc. Marcel Vučetić, mr. Marko Nježić,  te Uprava i treneri AK Moslavina Kutina.

Na Skupštini je odlučeno da će se i ove godine u Kutinskoj Slatini  u čast Dane Korice  održati 2. po redu Ulična utrka STAZAMA DANE KORICE, 13. rujna 2020. god. (www.kutina.hr)