Napreduju radovi izgradnje Posjetiteljskog centra “Crna roda” u Osekovu

Projekt Povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta Parka prirode Lonjsko polje izgradnjom Posjetiteljskog centra Crna roda Osekovo uspješno napreduje. Unatoč mjerama sprječavanja širenja epidemije koronavirusa koje su usporile radove, izgradnja objekta je u završnoj fazi.


Podsjetimo, projektom koji je započeo prije više od dvije godine, izgradit će se Posjetiteljski centar s brojnim edukativnim i interaktivnim sadržajima te osam vidikovaca na području Parka. Vidikovci će posjetiteljima plijeniti pozornost svojim izgledom i nuditi im zanimljive edukativne sadržaje.
Po završteku izgradnje Posjetiteljskog centra Crna roda u Osekovu i vidikovaca, postavit će se i nova prometna signalizacija po Parku.


Projekt je vrijednosti oko 20 milijuna kuna, financira se sredstvima Europske unije iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, a sufinanciraju ga Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Sisačko-moslavačka županija i Grad Popovača.