Grad Popovača objavio je Javni poziv za sufinanciranje u poljoprivredi

Grad Popovača objavio je Javni poziv za sufinanciranje u poljoprivredi u 2020. godini. Sukladno javnom pozivu predaju se zahtjevi za Mjeru 4 – Subvencija u pčelarstvu-prihrana pčelinjih zajednica u svrhu povećanja proizvodnje pčelinjih proizvoda. Korisnici ove mjere mogu biti pčelari s područja Grada Popovače koji će sukladno evidenciji biti subvencionirani po broju košnica, i to iznosom od 20 kuna po košnici, a maksimalno s 3 tisuće kuna.

Također, predaju se i zahtjevi za Mjeru 10 – Subvencija proizvodnje povrća i cvijeća na otvorenom. Sukladno tome svim fizičkim i pravnim osobama upisanim u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava s područja Grada Popovače koje se odluče na povećanje proizvodnje krumpira, luka i graha niskog u minimalnoj površini od 0,5 ha, te ostalog povrća i cvijeća na otvorenom u minimalnoj površini od 0,25 ha sufinancirat će se troškovi nabave kvalitetnog sadnog materijala povrća i cvijeća za vanjsku proizvodnju iznosom do 3 tisuće kuna po hektaru, a maksimalno s 10 tisuća kuna u tijeku godine.

Tekst Javnog poziva te obrasci koje je potrebno popuniti prilikom prijave mogu se  preuzeti na mrežnoj stranici Grada, te osobno u zgradi gradske uprave. Zahtjevi za navedenu mjeru zaprimaju se do 15. lipnja 2020. godine.