DVD Donja Vlahinička održao godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Donja Vlahinička proteklog je vikenda održalo godišnju skupštinu. „U svoje 63 godine rada i djelovanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donja Vlahinička izražavamo zadovoljstvo sto smo još jedan period u našim aktivnostima odradili u okviru mogućnosti koje su nam bile na raspolaganju.

Realizirali smo gotovo sve naše aktivnosti u 2019. godini bio naš plan rada donesen za to razdoblje želimo izraziti zadovoljstvo da smo ga uspjeli i realizirati razvijajući tako našu vatrogasnu aktivnost u našemu malome mjestu prema što boljoj uvježbanosti i opremljenosti našega društva na dobrobit našim mještanima, ali i šire.

Sve je to bilo popraćeno radom i aktivnostima s ukupno 63 naša evidentirana aktivna člana koji su ovisno o svojoj dobroj volji i mogućnostima dali i svoj različit doprinos tokom godine. Kako nas naš statut, a i zakon o vatrogastvu prije svega obavezuje da provodimo kvalitetnu protupožarnu zaštitu i preventivu, bitno je za reći da su se i naše aktivnosti usmjeravale u tome pogledu. Vatrogasci koji su raspoređeni u interventnu desetinu imaju uredno obavljen liječnički pregled te zadovoljavaju sve potrebe koje su zakonom propisane, a kako je pokazana velika volja nadamo se da će se i ostala potrebita oprema u cijelosti realizirati. Tokom godine su se održavale vježbe i provjera spremnosti ljudstva, kao i provjera ispravnosti opreme i sredstava s kojima raspolažemo. Spremište i vatrogasni dom se nalaze u urednom i funkcionalnom stanju, a okoliš oko istih zahvaljujući gradu Popovači cijele je godine košen i čišćen s njihove strane.

Dobra suradnja je i dalje sa ŠNK Ekonomik gdje smo kao jedine udruge u selu dužne pomagati jedni drugima. Novi saziv Vijeća Mjesnog odbora na čelu s gospođom Anicom Janković također izlazi u susret društvu, te je s Gradom na taj način dogovoren niz aktivnosti. To su uređenje prostorije za sastanke, koju će koristiti i Mjesni odbor, promjena dotrajalog plinskog bojlera u kuhinji, te ugradnja radijatora u prostoru cijelog doma.

Na sreću požara u selu u 2019. godini nije bilo tako da nam je za nadati se da se taj trend bude nastavio i dalje. Zahvaljujemo se svima onima koji kod spaljivanja korova paze na sve one preporuke koje im godinama iznosimo te što je za pohvalu i najave spaljivanje tako da mogućnost nekontroliranog širenja svedemo na najmanju moguću razinu. Od aktivnosti, vrijedi spomenuti i da smo sudjelovali na demonstraciji tehničke intervencije u Strušcu, na kojoj je pokazano korištenje mokrog odjela za spašavanje unesrećenih iz vode.

Vrlo vrijednom donacijom DVDa Stružec, a svesrdnim zalaganjem našeg bivšeg člana Marija Čehulića opremili smo se u prošloj godini garderobnim ormarima za 8 vatrogasaca. Kako nam je nedostajalo još 5 komplet, DVD Stružec ih nam je ustupio svoje polovne komplete. Također, moramo istaknuti i kako nam je Vatrogasna zajednica Grada Popovače nabavila potopnu pumpu za ispumpavanje vode te svjetiljku. Sada se već može zaključiti da smo društvo sa zadovoljavajućom razinom opremljenosti u rangu odgovornosti koja nam je dodjeljena.

U natjecateljskome dijelu muku mučimo i dalje da sastavimo barem jednu ekipu djece pa da ono što smo godinama njegovali potpuno ne stane. Tako smo se i u 2019. pripremali za početak sezone i nastupili u Popovači na Kupu Antun Brlaković, na Županijskom natjecanju u Desnom Trebarjevu te na Kupu u Donjoj Gračenici. Rezultati su bili vrlo dobri te pohvaljujemo djecu i roditelje koju su se založili za to.

Obilježili smo i blagdan našeg zaštitnika svetog Florijana odlaskom na postrojavanje cijele vatrogasne zajednice u Popovaći i misu u Podbrđu s više naših članova. Odlazili smo na skupštine i širili suradnju sa svim prijateljskim DVD-ima u bližoj i široj okolici te aktivno sudjelovali na svim sjednicama predsjedništva i zapovjedništva VZO Popovača” – stoji u Izvješću Upravnog odbora i Zapovjedništva.

Ova Skupština bila je prilika da se dodjele diplome za 20 godina upješnog rada Mili Matijeviću i Marinu Kržaku, te priznanje DVD-u Stružec za poseban doprinos u razvoju vatrogastva.

Skupštinu su svojim dolaskom uveličali predstavnici ŠNK Ekonomik, predsjednica Mjesnog odbora Anica Janković te predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Popovača Zvonimir Kondres.