Dograđen Dječji vrtić Popovača

Najznačajniji financijski projekt u proteklom jednogodišnjem razdoblju za Grad Popovaču svakako je dogradnja Dječjeg vrtića „Popovača“. Naime, ovaj će vrtić od jeseni pohađati 300 mališana, istaknuto je, 19.lipnja, prilikom svečanog otvorenja.

Koliko ova dogradnja znači za samu Popovaču pojasnila je ravnateljica Andreja Zeman: „Dječji vrtić trenutno pohađa 220 mališana, a od slijedeće pedagoške godine imat ćemo mogućnost upisa u još tri dodatne skupine, odnosno bit će mjesta za njih oko 300. Također, stvorit će se i bolji uvjeti za djecu koja pohađaju malu školu te jaslice, dobit ćemo i dvoranu te mogućnost da organiziramo radionice i poludnevni boravak djece”.

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković ponosan je s obzirom da je ovo najveći projekt Grada, vrijedan gotovo 12,5 milijuna kuna. „Uz radove na dogradnji, kompletno je namješten novi prostor, a napravljene su i određene preinake na postojećem objektu. Grad je ovu investiciju prijavio na Mjeru 7.4. putem koje je odobreno gotovo 7 milijuna kuna iz Europskih fondova, dok su preostala sredstva osigurana u gradskom proračunu. Sada sa zadovoljstvom mogu zahvaliti svima onima koji su sudjelovali u provedbi ovog projekta, a prije svega bivšoj i sadašnjoj ravnateljici vrtića” – izjavio je prilikom otvorenja gradonačelnik Mišković.

Otvorenju je nazočio i Tugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede koji je naglasio kako je ukupno 200 vrtića u Hrvatskoj realizirano kroz program ruralnog razvoja, ukupne vrijednosti 1,48 mlrd kuna. „Ovo nije jedini projekt na kojem je Ministarstvo surađivalo s Gradom Popovača, te se nadamo tako uspješnoj suradnji i u budućnosti s obzirom da nam je cilj demografska obnova ruralnog područja“ –naglasio je Majdak.

Program otvorenja uveličali su mališani iz grupe „Pčelice“, a novi objekt blagoslovio je vlč. Ivan Petrović.