Dan Župe sv. Alojzija Gonzage

Od 8. do 12. lipnja vlč.Ivan Petrović, upravitelj Župe Popovača posjetio je nemoćne vjernike. Naime, ove godine zbog koronavirusa, uskrsni posjet je izvršen sada pred Alojzijevo.

Župnik je tako posjetio 151 vjernika, od toga: 128 ih je ispovjeđeno, 122 pričešćeno, podijeljeno je 16 bolesničkih pomazanja, te je obavljeno 19 razgovora o pristupu sakramentima te pravnim savjetima. „Hvala svima na sudjelovanju i velikom odazivu“ – poručio je vlč. Petrović istaknuvši kako je u pripremi organizacija Alojzijeva, kojoj se također mogu priključiti svi koji žele pomoći.

Proslava će započeti 19.lipnja, kada će s početkom u 17 sati biti održana ispovijed, a od 17:45 Klanjanje, dok će svetu misu u 18:30 predvoditi vlč.Mato Sukalić, župnik u Ludini. Svi okupljeni priliku će imati vidjeti Izložbu fotografija župne crkve Daria Kesera i Domagoja Vincekovića.

U subotu 20.lipnja održat će se misa bdijenja s početkom u 18:30, a preslavit će ju vlč.Josip Samaržija, petrinjski župnik. Tom prigodom bit će održan i domjenak, te će biti izložen štand kreativne radionice.

Proslava će završiti u nedjelju, 21.lipnja, svetu misu u 8 sati predslavit će vlč. Petrović, a mise u 9:30 i 11 sati vlč. Ivica Huzjak, odgojitelj u bogoslovnom sjemeništu.