6. Giro di Kutina – na jezeru Mikleuška

Na prostoru oko jezera Mikleuška, zbog već ranije svima poznatih epidemioloških mjera i specifične situacije, u organizaciji Zajednice Talijana Dante Moslavina i Ak Maratonjare Kutina, u cilju nastavka jedne lijepe humanitarno sportske tradicije ove godine GIRO je održan u malo drugačijem obliku, zatvorenom utrkom članova Maratonjare Kutina i gostima atletskim prijateljima iz Ak Noga Novska u utrci na 5km.

Kao i svake godine Giro je i ove godine imao svoju humanitarnu notu, a članovi kluba prikupili su iznos od 1.850,00 kn koji će biti donirani Zakladi „Ivanova kuća“ – zakladi koja brine i pomaže oboljelima od demencije i Alzheimereove bolesti. Od rezultata treba izdvojiti odlične rezultate u muškoj konkurenciji pobjednika Renata Dasovića (16:56), drugoplasiranog Vedrana Kelemena (17:40) i brončanog Stjepana Žanića (19:09), dok je u ženskoj konkurenciji pobjedila Emilija Židek, ispred Kristine Mažar i Marele Marić.

Nadamo se da će sljedeće izdanje ovog lijepog i već tradicionalnog natjecanja moći biti održano na način koji svi mi to želimo sa svim našim sportskim prijateljima željnih ovog tipa natjecanja, kao i najvećeg fokusa svih ovih godina koji je bio na dječjim sportskim disciplinama. (izvještaj: Goran Todorov)