Župan Žinić u posjetu Novskoj

Sisačko – moslavački župan Ivo Žinić boravio je u Novskoj, gdje je u pratnji gradonačelnika Marina Piletića i izvođača, obišao radove na vodovodnoj mreži u sklopu projekta „Aglomeracija Grada Novske“. Riječ je o, kako je rečeno, jednom od najvećih zahvata na području grada, projektu od strateške važnosti za Grad Novsku, njegove stanovnike i stanovnike okolnih naselja.

U sklopu Aglomeracije izvode se radovi izgradnje i rekonstrukcije sustava vodoopskrbe i odvodnje na području Novske u vrijednosti 123 milijuna kuna, istaknuo je prilikom obilaska gradonačelnik Piletić, naglasivši kako je Novska definitivno najveće gradilište u Sisačko – moslavačkoj županiji.

Da je riječ o vrlo ozbiljnom poslu, ustvrdio je ovom prilikom župan Ivo Žinić kazavši kako se ovaj projekt provodi zahvaljujući Gradu Novskoj na čelu s gradonačelnikom, ali i hrvatskoj Vladi koja, kako je kazao, vodi računa o ravnomjernom razvoju RH. „Želim da ovo, najveće gradilište ovog trena u našoj županiji, preraste i čitava županija doista postane veliko gradilište, što ona dobrim dijelom već jest. Uskoro kreću radovi i na području Kutine vrijedni gotovo pola milijarde kuna, prije toga su već skoro odrađeni radovi u Petrinji više od 350 milijuna kuna, ali i ostali gradovi i općine u našoj županiji će također dobiti modernu vodovodnu i kanalizaciju mrežu“.

Novska, uz kvalitetnu infrastrukturu, sve više postaje moderan grad privlačan za dolazak ljudi, za razvoj gospodarstva i turizma, zaključio je župan zahvalivši gradonačelniku na suradnji u svim projektima koje Grad Novska provodi sa Sisačko – moslavačkom županijom.

Zajednički projekti su bili i tema županovog kolegija kojeg je sa suradnicima, pročelnicima upravnih odjela, direktorima poduzeća i ravnateljima ustanova, župan prvi put održao van sjedišta županije u Sisku – u Novskoj.