Župan i njegov zamjenik Rosavec posjetili zdravstvene ustanove povodom Međunarodnog dana sestrinstva

Međunarodni dan sestrinstva medicinske sestre i tehničari cijelog svijeta obilježavaju na dan 12. svibnja, u spomen na rođenje Florence Nightingele, začetnice modernog sestrinstva. To je jedan od najznačajnijih događaja na području sestrinske profesije. Svijet sestrinstva obiluje izazovima i otvoren je za sve koji žele sudjelovati u izgrađivanju spoznaja o najplemenitijoj profesiji u svijetu.

Tom prigodom župan Ivo Žinić u Lječilištu Topusko čestitao je svim medicinskim sestrama i tehničarima Međunarodni dan sestrinstva, a njegov zamjenik Roman Rosavec posjetio je Neuropsihijatrijsku bolnicu “Dr. Ivan Barbot” u Popovači.

Tom prigodom Rosavec se susreo s medicinskim sestrama i tehničarima te studentima koji su započeli praktičnu nastavu u kabinetima Odsjeka za fizikalnu terapiju. Naime, bolnica u Popovači je partner Visokoj školi Ivanić Grad za fizioterapeute, a kako je naglasio dekan fakulteta Milan Marinčić, stručnjaci iz bolnice su predavači na nekoliko kolegija. Dio praktične nastave se također odvija u kabinetima Odsjeka, uvažavajući sve mjere i preporuke za odvijanje praktične nastave u vrijeme pandemije COVID-19 virusa.