ŽO HDZ-a Sisačko-moslavačke županije o uspjehu Vlade RH i posjetu Bernardića

U petak, 22. svibnja 2020 godine, održana je konferencija za medije Predsjedništva Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Sisačko-moslavačke županije kojoj su nazočili predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, ujedno i župan Sisačko-moslavačke županije, njegovi zamjenici i predsjednici Gradskih odbora, Siska Ivan Celjak, Popovače Roman Rosavec, predsjednica Zajednice žena Katarine Zrinske i predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić, zatim predsjednik Gradskog odbora grada Kutine i gradonačelnik Zlatko Babić, predsjednik Gradskog odbora grada Novske i gradonačelnik Marin Piletić, predsjednica Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Sisačko-moslavačke županije Tena Jevak i zastupnici u Hrvatskom Saboru u prošlom sazivu; Željka Josić i Stipo Šapina.

U svojem uvodnom obraćanju, predsjednik Županijskog odbora Ivo Žinić rekao je kako u vrijeme još jedne bitke za Hrvatsku, za hrvatski narod i za domovinu može istaknuti veliko zadovoljstvo učinjenim od strane Vlade u vrijeme koronavirusa, kako po pitanju zdravlja sugrađana, tako i na vrijeme poduzetih koraka za spas gospodarstva. Podsjetio je kako je u zadnje četiri godine mandata Vlade premijera Andreja Plenkovića u Hrvatskoj povećan BDP, smanjena nezaposlenost, spašene su mnoge tvrtke, a kada se govori o županiji, poznato je da je Petrokemija u Kutini, spašena, zahvaljujući odlučnim potezima. Žinić je naglasio kako je u zadnje četiri godine predsjednik Vlade RH Andrej Plenković bio najmanje deset puta u ovoj županiji, ministri svaki po nekoliko puta, doprinijevši razvoju projekata poput završetka Glavnog željezničkog kolodvora, vrijednosti radova 65 milijuna kuna, dovršetka i obnove pruge Lekenik-Sisak prema Sunji, preko 150 milijuna kuna, zatim nedavno obnovljenog mosta Galdovo, vrijednosti 12 milijuna kuna, izgradnje Središnjeg paviljona koji je u tijeku i koji će biti dovršen do kraja godine u vrijednosti 176 milijuna kuna ali i izgradnje Poduzetničkog inkubatora u Novskoj.

Njegov zamjenik ujedno i predsjednik Gradskog odbora Grada Siska Ivan Celjak osvrnuo se na aktualnu političku situaciju u gradu Sisku te rekao kako je očekivao od predsjednika SDP-a Davora Bernardića, koji je posjetio Sisak, da preispita kontraverzne odluke sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i njezina supruga Darka Baničeka, ali i naglasio kako je u Bernardićevom timu očito zavladala kolektivna amnezija jer su posjetili Holandsku kuću u Sisku koju je završila Vlada Andreja Plenkovića. Celjak je istaknuo kako je tijekom svoje vladavine Kristina Ikić Baniček promijenila je čak 19 direktora, a najkritičnije je bilo u Upravnom odjelu za proračun i financije koji je promijenio 5-6 pročelnika, a iz Grada je otišlo čak preko 40 službenika i time je ugroženo redovito odvijanje poslova. Svi su redom nakon iskustva s gradonačelnicom, dali otkaze i to dovoljno govori o odnosu gradonačelnice prema ljudima odnosno zaposlenicima i dodao kako su se afere prelile i na sisačka gradska trgovačka društva i gradske ustanove. Podsjetio je kako se često čuje Kristina Ikić Baniček kako ponavlja da HDZ, misleći na Vladu Republike Hrvatske i Sisačko-moslavačku županiju, ne ulaže ništa u Sisak te pokazao katalog projekata u vrijednosti preko 616 milijuna kuna koji demantira gradonačelnicu. Vrijednost projekata je veća od 700 milijuna kuna ali nisu svi stali u katalog pa je pobrojano državnih i županijskih projekata „samo“ u vrijednosti od 616 milijuna kuna koji su realizirani ili su u postupku realizacije na području grada Siska. Istaknuo je kako stavljanje u kontekst Andreja Plenkovića kao predsjednika Vlade RH koji ne diskriminira nego brine o razvoju cijele Lijepe Naše i Davora Bernardića koji teži toj funkciji, apsurdno je, neusporedivo i bilo bi nezrelo. Pozvao je hrvatske građane neka pogledaju samo primjer Siska što ovdje rade Kristina Ikić Baniček i njen stranački kolega i suprug Darko Baniček i bit će im jasno kakva je to amaterska razina upravljanja gradom i gradskim sustavom bez jasnog smjera i cilja, bez empatije i razumijevanja za ljude, športaše i zaposlenike u gradskom sustavu, a izgleda da je danas Bernardić u Sisku odlučio prigrliti sve afere Kristine Ikić Baniček jer ne smeta mu ni vrijeđanje osoba s invaliditetom, diskriminacija djece, nezakoniti otkazi, tjeranje novinara sa sjednica Gradskog vijeća, nepoštivanje pravomoćnih sudskih odluka.

Predsjednik Gradskog odbora Grada Kutine ujedno i gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić podsjetio je kako je Vlada na čelu sa premijerom Andreja Plenkovića spasila kutinsku Petrokemiju koja danas posluje pozitivno što je važno jer jamči opstojnost radnih mjesta i života u gradu te naglasio kako je i u vrijeme Plenkovićeve Vlade u Kutini pokrenut i projekt Aglomeracije vrijedan 500 milijuna kuna. Također se osvrnuo kako su predstojeći izbori jedan izazov da nastavimo ovaj kontinuirani rast sa ovom našom Vladom i ekipom i timom kojeg Andrej Plenković ima i kojeg će okupiti, ili ćemo se vratiti na onaj tim kojeg je vodio Milanović, a koji će sada voditi Bernardić, a taj tim dok je vodio ovu zemlju mi smo išli prema dnu, mi smo samo propadali iz dana u dan.

Predsjednik Gradskog odbora Marin Piletić, gradonačelnik Grada Novske istaknuo je kako 5.srpnja postoje samo dvije opcije. „Ozbiljan s rezultatima Andrej Plenković i neozbiljan 5.srpnja 2020., Davor Bernardić. Rezultati govore da ova Vlada nije gledala na stranačke predznake nego ravnomjerno razvijala svaki dio Hrvatske te kako se to ponajviše vidi u Gradu Sisku gdje gradonačelnica nije istaknula koliko sredstava je dobila od Vlade Andreja Plenkovića. Također, Piletić je podsjetio kako i ovaj slavonski dio unutar Sisačko-moslavačke županije razvija se zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske na čelu s Andrejom Plenkovićem. Naglasio je realizaciju Novljanskog proračuna u 2019. godine, a to je 70 milijuna kuna te nastavio kako u 2020. godini, zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske, Grad Novska pokrenuo je investicije u iznosu od 170 milijuna kuna od čega je 99% sufinancirano od sredstava Vlade Republike Hrvatske i EU fondova.

„Ulaganja s ciljem ravnomjernog razvoja Republike Hrvatske moraju biti nastavljena, a može ih nastaviti samo Vlada Republike Hrvatske na čelu s Andrejom Plenkovićem“ – zaključeno je na konferenciji.