Završena obnova Galdovačkog mosta

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić sa svojim je zamjenicima te predstavnicima Hrvatskih cesta i gradske četvrti Galdovo obišao most preko rijeke Save u Galdovu na kojem su netom završeni radovi sanacije.

Riječ je o mostu koji je izrazito frekventan, povezuje Moslavinu sa središtem županije, a koji je s vremenom dotrajao i zbog količine prometa i zbog vremenskih prilika.

„Ukupna vrijednost radova je 11,3 milijuna kuna. Građevinski radovi su bili 10,5 milijuna. Prvotna planska vrijednost je bila 9,7 milijuna no pojavili su se dodatni radovi pa je vrijednost povećana dodatkom ugovora. Rok je bio 10 mjeseci, do 20. ožujka, no aneksom su radovi produženi i završeni 30. travnja. Izvedeni su radovi na sanaciji kolničke konstrukcije, pješačkih staza i hodnika, ograda, no najvažnije je da je izvršena kompletna sanacija osnovne čelične konstrukcije. Svi su nosači pjeskareni, dodatno ojačani te nakon toga antikorozivno zaštićeni i obojani“ – pojasnio je župan.

Na kraju, izrazio je zadovoljstvo što je sanacijom galdovačkog mosta dugoročno osiguran sigurniji promet vozila, biciklista i pješaka jer, kako je naglasio, sanacijom je dobiven kompletno obnovljen, novi most.