Zavod za hitnu medicinu SMŽ s 230 djelatnika i 46 vozila pokriva deset lokacija u županiji

Hitna medicinska pomoć u Hrvatskoj posljednjeg dana travnja obilježila je 126 godina obavljanja djelatnosti hitne medicine. Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije dr. Tomislav Fabijanić istaknuo je kako je tim povodom održana videokonferencija svih zavoda na kojoj je bilo riječi o aktualnoj situaciji.

Pojasnio je kako je naš županijski zavod stacioniran na 10 lokacija, sa središtem u Sisku, a broji oko 230 zaposlenika i 46 vozila. Također, istaknuo je kako je zavod prilagodio svoj rad u okviru svih propisanih mjera te su uvedene 24-satne smjene u kojima rade fiksni timovi.

Pacijenti, koji su dolazili u Zavod za hitnu medicinu primjetili su da su vrata zatvorena, no, kako pojašnjava dr.Fabijanić, postoji zvono, a svim pristiglima mjeri se temperatura. Obvezno je nošenje maske, prvo se radi trijaža, a potom su pacijenti upućeni na daljnju obradu.

„Cijela situacija je otežala poslovanje svim zavodima u Republici Hrvatskoj, kao  i cjelokupnom zdravstvu, ali ono što raduje je  da je u našoj županiji mali broj oboljelih od Covida-19“ – zaključio je dr. Tomislav Fabijanić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije.