Započela je obnova dionice Mihanovićeve ulice u Kutini

Započela je obnova dijela Mihanovićeve ulice na dionici kroz šumu do naselja Mišinka. Riječ je o dionici lokalne ceste L33071 u nadležnosti ŽUC-a, (Županijske uprave za ceste) Sukladno Sporazumu Grada Kutine i SMŽ radove sufinanciraju Grad Kutina i ŽUC u omjeru 50:50.
Gradonačelnik Kutine izrazio je zadovoljstvo početkom radova i suradnjom sa Županijom i ŽUC-om u obnovi cesta na području Grada Kutine

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Uz obnovu Mihanovićeve ulice u slijedećih 60 dana na području Kutine bit će obnovljene dionice cesta u nadležnosti ŽUC-a u Repušnici, Gojlu te dionica između Jamarica i Janja Lipe. Iz proračuna Grada Kutina za obnovu tih dionica ove će godine biti izdvojeno milijun kuna.

     Župan Ivo Žinić, kao i gradonačelnik Kutine zadovoljan je suradnjom Županije i Kutine te je izrazio zadovoljstvo početkom radova.

Ivo Žinić, župan SMŽ

Zbog krize izazvane corona virusom i smanjenja proračuna Grada Kutine reduciran je plan obnove cesta u nadležnosti Grada Kutine. To nije jedini razlog zašto se čeka obnova ulica u Kutini i nerazvrstanih cesta. Naime, uskoro se očekuje i početak velikog projekta obnove vodovoda i kanalizacijske mreže koji velikim dijelom idu uz ulice i ispod ulica, rekao je gradonačelnik Kutine.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Nakon početka radova u Mihanovićevoj uskoro se očekuje početak obnove dionica županijskih cesta u Repušnici, Gojlu te u Janja Lipi i Jamaricama. Završetak radova očekuje se u roku od 60 dana.