Zamjenik župana Ivan Celjak donirao informatičku opremu Domu za starije i nemoćne Sisak

U Domu za starije i nemoćne osobe u Sisku pokrenut je projekt konferencijskog poziva, zahvaljujući nabavci informatičke opreme koju je ovoj ustanovio osobno donirao zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak.
Naime, kako korisnici Doma u vrijeme epidemije ne mogu ostvariti kontakte sa svojim najmilijima, zamjenik župana Celjak osmislio je u razgovoru s ravnateljicom kako pomoći. U prodavaonici informatičke opreme u Sisku kupio je sve potrebno za uspostavu video poziva: tablete za korisnike u stacionaru, slušalice s mikrofonom kako bi se osigurala privatnost razgovora, te mobilni internet za tablete i laptop. Oprema trajno ostaje Domu u kojem su smješteni korisnici s područja cijele županije, a oni će je moći koristiti i nakon povlačenja mjera zabrane posjeta korisnicima.


Ravnateljica ove ustanove Ružica Čakširan izrazila je, prije svega, u ime 240 korisnika Doma u Sisku zadovoljstvo nabavkom ove informatičke opreme, te je istaknula kako je tijekom cijelog ovog vremena epidemije koronavirusa komunikacija sa zamjenikom Celjakom bila svakodnevna.


Oprema je smještena u prostoru Dnevnog boravka, gdje je veliki televizijski prijamnik i laptop, a dva tableta djelatnici će nositi po stacionaru kako bi ih mogli koristiti korisnici koji nemaju mogućnost kretanja.
„Iako naši stariji korisnici uglavom ne koriste suvremenu tehnologiju, na ovaj smo način premostili generacijski jaz“ istaknuo je zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak, donator opreme pomoću koje će nakon 27. veljače neki od njih po prvi puta vidjeti članove svoje obitelji.


Dodajmo i kako su se sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i njegovi zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak odrekli i 20% svoje plaće te je donirali u svrhu obrane i pomoći za vrijeme epidemije koronavirusa.