S početkom pedagoške godine djeca u Velikoj Ludini kreću u dograđeni dio vrtića

Punih 40 godina u Velikoj Ludini uspješno djeluje Dječji vrtić Ludina. Ova ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje, za svoj je jubilarni rođendan dobila nove prostore koje će od rujna koristiti 35 mališana. Naime, prvi puta u posljednih nekoliko godina u vrtić su upisana sva djeca čiji su roditelji predali zahtjeve.

Projekt dogradnje i uređenja starog dijela vrtića vrijedan gotovo 6 milijuna kuna, gotovo u cjelosti financiran je iz EU fondova, a kako ističe načelnik Dražen Pavlović, ovo je najveća pojedinačna investicija u povijesti ove Općine.

Podsjetimo, dogradnjom se dobiva oko 500 metara kvadratnih novog prostora, te će u novom prostoru biti smještena jaslička skupina, sportska dvorana, ured, soba za odgajatelje, soba zdravstvenog voditelja, nova kuhinja, kotlovnica, spremište te nova natrkivena terasa. Velikoludinski vrtić do sada nije imao jasličku skupinu, a s novim prostorima to će biti u mogućnosti.  U nju se može primiti 12-ero djece,što je dostatno za potrebe stanovnika ove općine. U slučaju da se poveća broj djece, sportsku dvoranu moguće je  prenamijeniti u prostor za još jednu skupinu.