Postavljena prilazna rampa kod Doma kulture u Popovači

U Popovači je postavljena prilazna rampa za pristup društvenoj zgradi, odnosno Domu kulture. Projekt je to koji je prema Ugovoru o sufinanciranju Projekta rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sufinanciran od strane Ministarstva hrvatskih branitelja u iznosu od 50.000,00 kuna. Preostali iznos od 62.275,00 izdvojio je Grad Popovača iz gradskog proračuna, a radove je izvodila tvrtka Štibrić d.o.o.

Kako je istaknuo gradonačelnik Josip Mišković, ova je rampa postavljena kako bi se osobe s invaliditetom jednostavnije kretale i bile u mogućnosti samostalno posjetiti određene ustanove i institucije, a u Domu kulture se nalazi Ispostava HZZ-a, Matični ured, a četvrtkom ovdje radi i Ispostava Policijske postaje Kutina. Također, ovo je mjesto koje nudi i pregršt kulturnih događaja i drugih manifestacija, a tu je smještena i Spomen soba svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Upravo iz tog razloga, iz Grada se nadaju nastavku uspješne suradnje s Ministarstvom hrvatskih branitelja. Kako ističe gradonačelnik Mišković, ovo je Ministarstvo prošle godine sufinanciralo izgradnju Spomen obilježja pokojnom generalu Červenku u njegovom rodnom Podbrđu, a u planu imaju i još nekoliko investicija koje će ostaviti trajni spomen na vrijednosti Domovinskog rata.