Održana 37. sjednica Gradskog vijeća Popovače

Gradsko vijeće Popovače sukladno uputama Ministarstva uprave elektroničkim putem, 28.travnja, održalo je treću sjednicu, koja je ujedno 37.sjednica u ovom sazivu. Tako su donesene i I. izmjene gradskog proračuna, naime, svi vijećnici su se  pozitivno izjasnili kako bi se određeni projekti i natječaji proveli, te kako bi se pomoglo gospodarstvenicima ali i građanima u ovoj situaciji izazvanoj sprječavanjem širenja epidemije koronavirusa.

„Proračun ostaje na nivou planiranog, a promjene su vezane prije svega za potrebe javljanja na natječaje te na određene aktivnosti i radove, to je prije svega raspisivanje natječaja za tržnicu koja je sufinancirana iz EU fondova. Izmjene se odnose i na projekte uređenja groblja i proširenja vodovodne mreže, a ti su radovi već u tijeku“ – pojašnjava gradonačelnik Josip Mišković.

„Rebalanskom proračuna, između ostalog, osigurana su i sredstva za mjere kojima će Grad pomoći malim i srednjim obrtnicima, a to je prije svega mjera kojom će Grad Popovača iz sredstava gradskog proračuna podmiriti troškove komunalne naknade i naknade za uređenje voda svim subjektima koji su privremeno bili primorani obustaviti svoj rad. Oslobođenje od plaćanja navedenih troškova izvršit će se na način da će obveznicima biti izdani računi zajedno sa obrascem odobrenja kojeg će, nakon potpisa i ovjere, obveznici vratiti Gradu kako bi njihovi računi bili podmireni“ – pojasnio je gradonačelnik.

Također, donošenjem odluke Gradskog vijeća grad svoj projekt vezan uz otvaranje i opremanje ulaza u PP Lonjsko polje u Osekovu može prijaviti na natječaj Ministarstva turizma.

„Radi se, prije svega, o opremi koja će vizualno prikazivati Lonjsko polje i na taj način atraktivniji pristup korisnicima, pogotovo djeci koja će doći u Prijemni centar u Osekovo. Tako će se na jednom mjestu vidjeti sve ljepote Lonjskog polja i mislim da je taj dio opreme u ovom času važan i bitan. Ciljano smo išli na najmlađe posjetitelje Lonjskog polja, a tu prije svega mislim na ovu našu inicijativu da se Škola u prirodi održava na području Moslavine i da djeca iz Popovače i ostatka Sisačko-moslavačke županije imaju kvalitetnu nastavu ovdje kod nas u Parku prirode Lonjsko polje“- istaknuo je gradonačelnik Mišković.

Vijećnici su donijeli i Odluke o proglašenju statusa nerazvrstanih cesta, Ulica Raskrižje i  Ulica Nikole Tesle u Voloderu te Vinogradska ulica u Popovači javnim dobrom u općoj uporabi. Naime, sada su završena geodetska snimanja, rješeni su imovinsko-pravni odnosi te je izvršen i upis u katastar , kako bi se pristupilo projektima izgradnje  vodovodne i kanalizacijske mreže, a u Vinogradskoj ulici i pješačke staze.