Međunarodni dan biološke raznolikosti ove godine pod sloganom “Naša rješenja su u prirodi”

Međunarodni dan biološke raznolikosti 22. svibnja ove se godine obilježava pod sloganom “Naša rješenja su u prirodi” čime se naglašava važnost zajedničkog djelovanja u izgradnji budućnosti koja je u skladu s prirodom, a u Hrvatskoj se obilježava i Dan zaštite prirode.

“Ambiciozno i žurno djelovanje potrebno je na svim razinama u društvu, od pojedinaca do institucija kako bi se osigurao razvoj i egzistencija u harmoniji s prirodom”, poručili su iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

S obzirom na aktualnu situaciju s pandemijom COVID-19, svijet je pozvan preispitati svoj odnos prema prirodi. Upravo ta aktualna zdravstvena kriza pokazala je da unatoč svom tehnološkom napretku u potpunosti ovisimo o zdravim ekosustavima.

Hrvatska se smatra jednom od najbogatijih zemalja Europe po bioraznolikosti, a povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje poziva vas da dođete i otkrijete neotkriveno. Naime, sutra u 10 sati organiziraju stručnu vođenu šetnju do ornitološkog rezervata Krapje đol. Sve dodatne informacije možete pronaći na njihovim mrežnim stranicama.