Društvo naša djeca Kutina – uskoro u novom prostoru

 U bivšoj zgradi Petrokemije u prizemlju Centra II postepeno počinje uređenje prostora za potrebe udruga iz područja društvenog života. Grad Kutina ovaj je prostor otkupio od Petrokemije za nešto manje od 2 mln kn za vlastite potrebe, a riječ je o 1000 m2 prostora.

„Jedna trećina prostora koristit će za našu arhivu koja je izmještena zbog investicije koju smo radili u Gradskoj upravi, a ostali prostor previđen je za potrebe civilnog sektora. Ovo je prvi korak za izlaženje u susret udrugama, a počeli smo s Društvom naša djeca. U uređenje prostora je uloženo je 40.000 kn“, rekao je pročelnik za gospodarstvo Grada Kutine, Hrvoje Krmelić.


 Društvo naša djeca udruga je koja dugi niz godina aktivno djeluje na području Grada, točnije od osnutka 1957. godine. Dosad su se selili više puta i sada su zadovoljni što će dobiti svoj prostor u kojem će moći još aktivnije djelovati kroz svoje forume. „Lokacija koju smo dobili je idealna za naše potrebe, jer su prostori dovoljno veliki, imamo dio prostora za radionice, dio za ured, skladište i arhivu. Tu je odmah i parkiralište i zelena površina tako da će sve to moći biti iskorišteno za naše aktivnosti“, rekla je predsjednica DND-a Vlatka Vidiček Dam


„Prostor je pripremljen i adaptiran. Po kvadraturi zadovoljava potrebama Društva naša djeca. Po poziciji je isto dobar i mislim da će društvo imati motivaciju za još bolji rad u novom prostoru i da će privući još više djece“, rekao je gradonačelnik.  Dodao je kako Grad Kutina vodi brigu o velikom broju udruga civilnog društva, braniteljskih, sportskih, humanitarnih i drugih. „Uz sve ove udruge naš su prioritet udruge koje rade s djecom. Zahvaljujem svima koji u tim udrugama rade predano, volonterski i iz ljubavi i time opravdavaju titulu grada prijatelja djece koju Kutina s ponosom nosi“, zaključio je Babić koji je prostor obišao s predstavnicima Odjela za društvene djelatnosti Grada Kutine, pročelnikom Željkom Tomičićem i Kornelijom Marošević.