Lokalni proizvođači se organizirali putem društvenih mreža

Kutinski lokalni proizvođači voća i povrća, kao i lokalni proizvođači diljem drugih gradova Hrvatske, u situaciji zatvaranja tržnica zbog korona virusa snašli su se putem tzv. virtualnih tržnica.
   Naša sugrađanka Mirela Piršić 20. ožujka oformila je fb stranicu pod nazivom „Lokalna Tržnica Moslavine za vrijeme koronitisa“, a za koju građani, kako vidimo, pokazuju velik interes. Stranica je profunkcionirala i građani se i u ovim teškim trenutcima odlučuju kupovati domaće.



Većina OPG-ovaca s lokalne razine naše su poznate prodavačice i prodavači od kojih redovito kupujemo na Kutinskoj tržnici i s čijim smo proizvodima iznimno zadovoljni, a sada putem društvenih mreža do njih možemo lako doći i na dogovoreni način preuzeti domaće lokalne proizvode, bilo dostavom, bilo na njihovom OPG-u.  

 Dostave se vrše jednom ili dvaput tjedno, ovisno od proizvođača i po svim propisanim higijenskim mjerama Stožera RH, a svatko se sam dogovara.


   U doba korona virusa lijepo je na kućni prag dobiti domaće proizvode, a time i podržati lokalne proizvođače koji nam nude svježe povrće i voće, te one proizvode koje zbog novonastale situacije nismo u mogućnosti kupiti na tržnici. Gradska tržnica u Kutini jučer je otvorila svoja vrata za zatvorene prostore, što su mnogi građani iščekivali jer su navikli na piletinu i puretinu „s kutinskog placa“, a Komunalni servisi pobrinuli su se za pridržavanje svih propisanih mjera koje su građani ispoštovali.
 

Dobro je znati kako zdravu hranu možemo kupiti bez obzira na vrijeme korone i novonastalih okolnosti i pohvaliti građane koji i u teškim situacijama nalaze način pomoći zajednici na volonterskoj bazi.