Dezinfekcija javnih površina u Kutini

U gradu Kutini danas su dezinficirani nogostupi i ostala javna mjesta na kojima se često kreću građani. „Ovo je jedna od mjera za sprečavanje širenja corona virusa.“, rekao je Damir Markuš, načelnik Stožera Civilne zaštite Kutina i dodao:

Damir Markuš, načelnik Stožera CZ Kutina

Načelnik Stožera Civilne zaštite Kutina zahvali je građanima na suradnji i njihovom doprinosu u sprečavanju širenja corona virusa. „Građani poštuju mjere Nacionalnog stožera i u gradu Kutini građani se pridržavaju svih naputaka i provode mjere samozaštite i time pokazuju solidarnost, jer štiteći sebe štite i svoje sugrađane od moguće zaraze.“, naglasio je Damir Markuš te je pozvao građane da ustraju u provođenju mjera za sprečavanje širenja zaraze. Građani Kutine koji sumnjaju na zarazu corona virusom trebaju se telefonski javiti svom liječniku ili nazvati broj dežurne ambulante 044 771 069. Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić dodao je kako su sukladno mjerama zaštite svoj rad prilagodile gradske tvrtke i ustanove te gradska uprava. Izrazio je zadovoljstvo epidemiološkom situacijom u Kutini te je uputio izraze potpore za troje sugrađana koji su oboljeli od COVID-a-19.

Zlatko Babić, gradonačelnik K utine

U Kutini su zabilježena dva slučaja kršenja samoizolacije. Izdavanje propusnica je organizirano i odvija se bez problema. Od ponedjeljka, prema najavi ministra uprave, izdavat će se e-propusnice putem sustava e-građana.