Reciklažno dvorište u Kutini bit će izgrađeno početkom travnja

Reciklažno dvorište u Kutini, u blizini odlagališta komunalnog otpada u Radićevoj ulici bit će građevinski završeno početkom travnja.
Projekt je vrijedan 3,74 mil. kn, a sa 85%, odnosno 2,8 mil. kn sufinancira se iz EU kohezijskog fonda.
Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić zahvalio je građanima što su dali svoj doprinos u razdvajanju otpda te je izrazio uvjerenje kako će otvaranjem Reciklažnog dvorišta, u Kutini biti povećano razvrstavanje otpada i tako biti dostignuti postoci odvajanja otpada u skladu sa zakonom i EU propisima.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Zbog izgradnje Reciklažnog dvorišta u krugu Odlagališta komunalnog otpada demontirana je i uklonjena sortirnica otpada. „To nije jedini razlog, jer to je bio privremeni objekt, šator bez potrebnih minimalnih tehničkih uvjeta.“, objasnio je gradonačelnik Kutine i najavio gradnju nove sortirnice otpada.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

U Reciklažnom dvorištu u Kutini odvojeno će se sakupljati više od 40 vrsti korisnog otpada, a građanima s područja Grada Kutine neće se posebno naplaćivati. Skorim završetkom radova i otvaranjem Reciklažnog dvorišta zadovoljstvo je izrazila i Adrdijana Cvrtila, direktorica Eko Moslavine.

Adrijana Cvrtila, direktorica Eko Moslavine d.o.o.

Izgradnjom Reciklažnog dvorišta Kutina će zaokružiti sustav odvojenog prikupljanja korisnog otpada.