Prvi rođendan čitateljskog kluba u kutinskoj Knjižnici

Klub čitatelja kutinske Knjižnice i čitaonice proslavio je prvi rođendan. Pod nazivom događaja „Čajanka s knjigom“ desetak članova ovog kluba sastaje se svake posljednje srijede u mjesecu gdje s veseljem razgovaraju o pročitanim knjigama.

Uz knjige koje su pročitale dobile su i nove prijateljice, čitačice. Voditeljica kluba je djelatnica Knjižnice, Katica Budić, koja i sama piše i obožava čitanje. „U klubu nas je devet. Bilo bi nas i više, ali ograničili smo broj radi nedovoljnog broja knjiga, a i vremenskog ograničenja. Svatko mora imati dovoljno vremena kako bi izrekao svoje mišljenje, a s previše sudionika u raspravi to ne bi bilo moguće“, kaže Katica Budić.



Što smo čitali u prvoj godini?
K.Novak: Ciganin, ali najljepši, J.Williams: Stoner, J.Ford: Hotel na uglu gorkog i slatkog, B.Schlink: Olga, F.Backman: Moja baka vas pozdravlja i kaže da joj je žao, D. Foenkinos: Delikatnost i Misteriozni Henry Pick, R.Pastorino: Hitlerove kušačice, A.Bronsky: Posljednja ljubav babe Dunje.


„Znat ćeš da li si pročitao dobru knjigu kada okreneš zadnju stranicu i osjetiš se pomalo kao da si izgubio prijatelja.“ (Paul Sweeney)