Povećanje koeficijenata za zaposlenike vrtića

U sklopu radnog sastanka gradonačelnika Kutine Zlatka  Babića i ravnateljice Dječjeg vrtića Kutina Sandre Todorov koji se održao, danas, 6. ožujka u prostoru DV „Maslačak“ razgovaralo se o povećanju koeficijenata za djelatnike vrtića. U odnosu na kolege iz okolnih vrtića u DV Kutina plaće  su manje što uzrokuje odlazak odgojitelja u obližnje gradove.
Sastanku su osim gradonačelnika i ravnateljice, sudjelovali i pročelnik UO za financije Ivan Crnac, pročelnik UO za društvene djelatnosti, socijalnu-skrb i civilno-društvo Željko Tomičić, djelatnici vrtića te sindikalna povjerenica EKN-a ispred Dječjeg vrtića Ana Kurečić.

Postignut je dogovor oko povećanja koeficijenta u prosjeku za 0.2, odnosno povećanje plaće u visini od oko 8%. Gradonačelnik je istaknuo kako je svjestan napora koji ulažu djelatnici Dječjeg vrtića u svakodnevan rad te stanja odgojitelja na tržištu rada. „U zadnje tri godine proširili smo kapacitete Dječjeg vrtića i to zahtjeva dodatna zapošljavanja odgojitelja kojih je sve teže pronaći na tržištu rada, a pogotovo ako su plaće odgojitelja u okruženju Kutine veće nego u samoj Kutini. Kako bi zadržali postojeću kvalitetu rada našeg Dječjeg vrtića nastojimo povećati koeficijente djelatnicima Dječjeg vrtića  prosječno za 0.2, odnosno povećanje plaće za oko 8%. Izdvajanje Grada Kutine za plaće djelatnika Vrtića prorast će za oko 700.000 kn, a s povećanjem plaća krenut će se od 1. lipnja 2020. godine. Navedena sredstva su i planirana u proračunu. Ove promjene su najhrabrije jer iziskuju i najveća financijska sredstva te se nadam kako će ova mjera biti prepoznata kao briga za naše najmlađe građane, djelatnike i rad Dječjeg vrtića kao i za mlade obitelji u Gradu Kutini“ rekao je gradonačelnik Babić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina Sandra Todorov zahvalila se gradonačelniku Kutine Zlatku Babiću na potpori i razumijevanju vezano uz djelatnike Vrtića te postignutom dogovoru u vezi porasta koeficijenata za djelatnike Dječjeg vrtića. „Dogovor između Grada i Vrtića je znak da netko vidi i cijeni rad koji se provodi u Dječjem vrtiću te se nadam kako će ovo utjecati na zadovoljstvo rada djelatnika“ rekla je gđa. Todorov.

Ana Kurečić, sindikalna povjerenica EKN ispred Dječjeg vrtića izrazila je zadovoljstvo postignutim dogovorom i spremnosti gradonačelnika za dogovorom oko poboljšanja uvjeta rada zaposlenika Dječjeg vrtića.

Pročelnik UO za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Željko Tomičić osvrnuo se na povećanje izdataka za plaće djelatnicima Vrtića. „Ovo povećanje plaća ići će iz sredstava Grada Kutine te se to ni na koji način ne će odraziti na cijenu vrtića koju roditelji plaćaju“ rekao je g. Tomičić. (izvor: www.kutina.hr9