Nove jaslice u OŠ Vladimira Vidrića – do kraja mjeseca

 U OŠ Vladimira Vidrića pri završetku su radovi na adaptaciji prostora za još jednu skupinu jaslica. Nakon što je prošle godine u svrhu jaslica već adaptiran jedan prostor u glavnoj zgradi ove škole, sada su u tijeku radovi na adaptaciji drugog prostora, na mjestu gdje su davnih dana bile učionice za domaćinstvo.
 

„Nove jaslice smanjit će nam listu čekanja na kojoj se nalazi četrdesetak djece. Ovdje ćemo smjestiti 16 djece, a na listi čekanja će nam ostati 17 djece što će biti najmanji broj na listi čekanja zadnjih godina u Dječjem vrtiću Kutina. Drago nam je da nam je grad izašao u susret. Mi ćemo uložiti 50.000 kn za opremu i didaktiku u ovaj prostor. Budući da se početak radova očekuje 1. travnja slijedi nam obavljanje intervjua za roditelje“, rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Sandra Todorov koja je s gradonačelnikom Zlatkom Babićem i ravnateljicom OŠ Vladimira Vidrića bila u obilasku budućih jaslica.  
 

Ravnateljica OŠ Vladimira Vidrića Snježana Coha istaknula je kako je dosadašnji prostor služio za odlaganje stvari i nije bio uređen. „Mi smo na ovaj način izašli u susret potrebama Dječjeg vrtića, odnosno naših građana i uređujemo ovaj prostor. Jednog dana kad se otvori novi vrtić mi ćemo imati uređen prostor koji ćemo moći iskoristiti za namjenu škole“, ističe Snježana Coha.
 

Kako je potvrdio izvođač radova, Kirša j.d.o.o., radovi napreduju planiranom dinamikom. „Trenutno smo u fazi rušenja i rađenja prezida i pripremnih radova da bi mogli pristupiti završnim radovima, ljepljenju keramike itd. Imamo još posla oko izrade vodovoda i preinake strujnih instalacija, ali sve ide planiranom dinamikom“, istaknuo je izvođač radova.

 Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić ističe kako će u adaptaciju prostora grad uložiti 300.000,00 kn, te dodatnih 50.000,00 kn za opremu. „Želimo da nam mlade obitelji gdje su oba roditelja zaposlena ne moraju razmišljati kamo će s djecom. Također smo i zadovoljni ovom situacijom jer ako postoji sindrom odlaska mladih u Njemačku i Irsku, što je u posljednje vrijeme ipak u opadanju, mi u Kutini imamo povećani pritisak za upis djece u jaslice što je dobro“, zaključuje gradonačelnik.