Grad Kutina pripremio 5 mil. kn za pomoć građanima i gospodarstvu

Grad Kutina pripremio je mjere za pomoć gospodarstvenicima za umanjenje posljedica nastalih provođenjem mjera za sprečavanje širenja koronavirusa. Gradonačelnik Kutine rekao je kako je napravljena analiza te su mjere usklađene s mogućnostima proračuna Grada Kutine

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Gradonačelnik je istaknuo kako će Grad Kutina pomoći i građanima. Tako je najavio kako građanima čija djeca ne idu u vrtić u vrijeme krize neće biti naplaćen smještaj te Grad Kutina protiv građana i poslovnih subjekata neće provoditi ovrhe.
Hrvoje Krmelić, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Grada Kutine predstavio je mjere koje je grad Kutina pripremio za pomoć gospodarstvenicima pogođenima krizom, a prije svega odnosne se na male i srednje poduzetnike čiji je rad ograničen mjerama sprečavanja širenja koronavirusa.

Hrvoje Krmelić, pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj

Pomoć Grada Kutine gospodarstvu u vrijeme korona krize na temelju analiza procjenjuje se na 5 mil. kn, istaknuo je Ivan Crnac, pročelnik Upravnog odjela za financije.

Ivan Crnac, pročelnik UO za financije

Za predviđene mjere pomoći gospodarstvu i građanima Gradsko vijeće Kutine trebat će donijeti Odluku o rebalansu gradskog proračuna.