Školski sportski savez nastavlja s projektima

Profesori tjelesne i zdravstvene kulture iz osnovnih i srednjih škola s područja Kutine, Popovače i Velike Ludine jučer su se okupili na skupštini Školskog sportskog saveza koji je osnovan s prvenstvenim ciljem što lakše organizacije školskih sportskih natjecanja.
Izvješće o radu podnijela je predsjednica Školskog sportskog saveza Jasminka Molnar prezentirajući izvršene aktivnosti tijekom 2019. godine. Sportska su natjecanja u brojnim disciplinama bila uspješno odrađena, a održavala su se u suradnji sa Sportskim centrom Kutina čiji je ravnatelj Renato Habek također prisustvovao Skupštini.

Rezultati koje su učenici ostvarili bili su vrlo dobri, a među njima možemo istaknuti prva mjesta atletičara Srednje škole Tina Ujevića s mentorima prof. Eminom Kostecki i prof. Perom Prebegom.

Važno je naglasiti kako tjelesna i zdravstvena kultura dobiva sve više značaja u javnom prostoru, osobito u vremenu koje se nužno okreće zdravijem životu i kretanju. Današnje generacije okrenute su digitalnom načinu života, stoga prostor tjelesne i zdravstvene kulture i u našem obrazovnom sustavu mora biti sve važniji.  


   Na tom tragu Školski sportski savez Grada Kutine organizira i Europski školski sportski dan s ciljem osvještavanja djece i mladih o važnosti kretanja a prošle godine ovaj je dan zabilježio najveći broj sudionika. Pozitivne dojmove o ovom događaju prenio je i Središnji državni ured za sport.

Jedna od aktivnosti ŠSS Kutine bio je i projekt „Kutina bez neplivača“ prijavljen prema Središnjem uredu za sport ukupne vrijednosti 120.000 kn u kojem je sudjelovao i Grad Kutina s 24.000 kn. Time je omogućen odlazak 250 učenika 3. razreda i Posebnog odjela OŠ Z. Franka na obuku plivanja u Sisak.

U suradnji sa Sportskim centrom Kutina realizirana je Škola plivanja „Delfin“ na kutinskom bazenu pod vodstvom prof. Ivana Mažara i Nikice Katića, te su djeca učila plivati i u Kutini tijekom školskih praznika.
 

Nastavak navedenih projekata i aktivnosti Jasminka Molnar najavila je i u predloženom planu za 2020. godinu. Ukupni prihodi čine oko 200.000 kn, a riječ je o namjenskim sredstvima za provedbu svih programa, projekata i školskih natjecanja.