Potpisan Ugovor o izgradnji i opremanju dječjeg igrališta u Kutinskoj Slatini

U Gradskoj vijećnici u Kutini potpisan je Ugovor o izgradnji i opremanju dječjeg igrališta u Kutinskoj Slatini.

U 2020. godini Grad Kutina će izgraditi i opremiti dječje igralište u Kutinskoj Slatini. Tim povodom 14. veljače 2020. godine u Vijećnici Gradskog vijeća Grada Kutine potpisan je Ugovor o izgradnji i opremanju dječjeg igrališta u Kutinskoj Slatini između Grada Kutine i izvođača radova, tvrtke Kriška Hiža iz Ivanić Grada.   Dječje igralište će doprinijeti razvoju opće društvene infrastrukture, odnosno infrastrukture vezane za sport i rekreaciju djece na području naselja Kutinska Slatina, koje je ujedno i dio područja LAG-a Moslavina te će se ostvariti preduvjeti za kvalitetniji život i razvoj zajednice navedenog naselja, naročito djece, te im omogućiti sigurnu igru i provođenje slobodnog vremena.

Anica Lenart, voditeljica LAG-a Moslavina rekla je kako „2018. godine projekt je prijavljen  na NATJEČAJ ZA PROVEDBU TIPA OPERACIJE 2.1.1. „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“ objavljen od strane Lokalne akcijske grupe „Moslavina“. Sam natječaj sukladan je tipu operacije 7.4.1. Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. godine za “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”. Nakon dužeg djelovanja vidljivi su rezultati rada LAG-a, naročito na području Kutine pošto je ona najveće mjesto koje je u sastavu LAG-a. Projekt izgradnje i opremanja dječjeg igrališta je od iznimne važnosti za ostanak ali i dolazak mladih u spomenuto naselje te se nadam sve većem broju djece na spomenutom igralištu“

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić izrazio je zadovoljstvo u ime Grada radi potpisivanja Ugovora o izgradnji i opremanju dječjeg igrališta u Kutinskoj Slatini. „S radovima se kreće odmah a sam rok izvođenja radova je kraj svibnja 2020. godine. Drago mi je da jedno prigradsko naselje, odnosno Kutinska Slatina dobiva kvalitetno dječje igralište i da će se obogatiti sam centar naselja“ rekao je gradonačelnik i podsjetio kako su prošle godine dovršena dječja igrališta u sklopu dječjeg vrtića Maslačak i Neven te kako je u planu obnova svih dječjih igrališta i proširenje centralnog dječjeg igrališta na  Trgu dr. Franje Tuđmana s dodatnim spravama kako bi djeca imala još bolje uvjete za igranjem, naročito kada je lijepo vrijeme. „Ovim želim pokazati kako nam je cilj ulagati i u prigradska naselja i razvijati ih, ne samo u gradsko područje“ zaključio je gradonačelnik.

Predsjednik Mjesnog odbora Kutinska Slatina Ivica Smola zahvalio se Gradu na ovom projektu. „Za Kutinsku Slatinu ovo igralište ima veliki značaj pošto smo veće prigradsko naselje na sjeveru Kutine te imamo veći broj djece i mladih obitelji koji će sada dobiti kvalitetan prostor za igru i druženje“ dodao je.

Vrijednost projekta je 500.000,00 kn, a  2019. godine odobreno je sufinanciranje projekta u iznosu od 355.950,00 kn od strane Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i Republike Hrvatske dok ostatak sredstava osigurava Grad Kutina.

Gospodin Goran Rajčević, direktor tvrtke Kriška Hiža, koja se specijalizirala za izgradnju i opremanje dječjih igrališta istaknuo je što će sve biti napravljeno na dječjem igralištu. „Između ostalog, igralište će biti opremljeno zip lineom prilagođenim za djecu, većom platformom s toboganom, mrežama za penjanje, ljuljačkama te trampolinom u razini zemlje kako bi djeca raznih dobnih skupina (od 1 do 12 godina) mogla u istom uživati. Igralištem će biti pokrivene sve funkcije motoričkih sposobnosti djece i pružit će djeci i roditeljima mogućnost provođenja kvalitetnog slobodnog vremena na otvorenom“ rekao je g. Rajčević. (izvor:www.kutina.hr)