Pobjeda za ostanak na vrhu: Rukometaši Moslavine savladali Metalac 28:27

U subotu je u Kutini pred 600 gledatelja odigran derbi susret 1. HRL Sjever između dvije vodeće ekipe lige, Moslavine i zagrebačkog Metalca. Gosti su bolje ušli u susret i vodili do sredine 1. poluvremena, nakon čega je trener Bobić zatražio minutu odmora. Moslavina je počela bolje igrati i do poluvremena prešla u vodstvo 14:11. Kad je u nastavku, točnije u 44. minuti, povela 23:16 činilo se da je sve u ovoj utakmici odlučeno.

Metalac se međutim pokazao kao odlična momčad i do 59. minute smanjili su ovaj zaostatak na samo gol razlike, 27:26. Preko svog novog igrača Purića, pojačanja iz BIH, Moslavina dolazi na 28:26 i to je bio kraj svih nadanja gostiju. Do kraja su samo uspjeli smanjiti na 28: 27. Najbolji strijelci Moslavine bili su Kligl (6), Purić (5), Masnec i Bunjevac (4), dok je Kristić na golu sakupio 10 obrana.

S ovom pobjedom kutinski rukometaši zadržali su 1. mjesto u 1. HRL Sjever, a prvi pratitelj sad im je postao susjedni Ivanić koji ima bod manje od vodeće ekipe lige. Gužva na vrhu je velika, barem četiri kluba imaju realne izglede za plasman u Premijer ligu. U sljedećem kolu, koje se igra u subotu, Moslavina gostuje u Požegi.